
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
8 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3 l
Valio Luomu™ kevytmaitoaValio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
- 3 kananmunaa
-
1 l
Valio Luomu™ piimääValio Luomu™ rasvaton piimä on raikas ja pehmeä ruokajuoma. Nauti sellaisenaan, käytä leivontaan tai surauta…
- 4 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Jaa resepti
Ohje
- Kaada maito paksupohjaiseen teräskattilaan tai pinnoitettuun kattilaan (esim. teflon). Kuumenna kiehumispisteeseen; sekoita koko ajan puulastalla kattilan pohjaa, ettei maito pala pohjaan.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Vatkaa joukkoon piimä. Lisää suola ja sokeri. Hämmennä seos hitaasti kuuman maidon joukkoon. Kuumenna uudelleen lähelle kiehumispistettä (90 asteeseen). Sekoita hiljalleen kattilan pohjaa kuumennuksen ajan.
- Nosta kattila levyltä ja peitä kannella. Anna heran erottua juustomassasta n. 30 min.
- Vedä juustomassaan veitsellä ristiviillot. Anna heran erottua vielä n. 5 min.
- Nosta massa reikäkauhan avulla kostealla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai muovi- tai terässiivilään. Anna heran valua pois. Sekoita massaan rahka. Jos haluat maustaa juuston, tee se tässä vaiheessa.
- Peitä juusto ja laita päälle kevyt paino. Nosta muotti valumaan jääkaappiin isomman astian päälle. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.
- Kumoa tarjoiluvadille.
PAISTETTU MUNAJUUSTO
- Nosta juusto leivinpaperille uunipellille. Voitele juusto keltuaisella. Paista sitä uunin keski- / yläosassa 250 asteessa n. 10 min eli kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Tarjoa lämmin juusto kermavaahdon ja hillon kera jälkiruokana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
47 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
4,6 g
Rasva
1,3 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa