Pikapullat

Pikapullat

Appelsiiniset pikapullat syntyvät kädenkäänteessä, koska kohotusta ei tarvita. Nämä leivonnaiset kannattaa nauttia mahdollisimman tuoreina.

40 min
helppo
288 kcal / 100g
5
9

Ainekset14 pullaa

14 pullaa
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rasia (200 g)
5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
½ rkl
kardemummaa
¾ dl

Pinnalle

1 prk (200 g)

Voiteluun

kananmuna

Ohje

  1. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita muna-sokerivaahtoon rahka. Lisää kuivat aineet seoksena ja lopuksi Oivariini. Sekoita älä vaivaa.
  3. Pyöritä taikinasta pullia. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Painele pulliin jauhotetulla sormella tai esim. pienen lasin pohjalla syvennys. Voitele pullan reunat kananmunalla. Täytä syvennys rahkalla.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa 15 - 17 min tai kunnes kypsiä.
  6. Tarjoa pikapullat jäähtyneinä mielellään saman päivän aikana. Pullat voi myös pakastaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
288 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›