Pinaattikeitto

Pinaattikeitto

Perinteinen pinaattikeitto on nopea ja maukas arkiruoka. Voit korvata pinaatin tuoreella nokkosella. Tarjoa pinaattikeiton kanssa puolitettu kananmuna.

15 min
helppo
108 kcal / 100g
40
49

Ainekset4 annosta

4 annosta
½ dl (50 g)
4 rkl (0,6 dl)
vehnäjauhoja
1 l
1 pussi (150 g)
pakastepinaattia
ripaus
valkopippuria
1 tl
sokeria
n. 1 tl
suolaa

Annosten päälle

4
keitettyä (8 min) luomu kananmunaa

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetken.
  2. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna samalla kiehuvaksi.
  3. Lisää pinaatti. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoittaen.
  4. Mausta. Älä keitä suolan lisäämisen jälkeen.
  5. Lisää lautaselle keiton pinnalle halkaistut, keitetyt munat.
  6. Tarjoa pinaattikeitto ruisleivän kanssa.

Vinkki

Korvaa pakastepinaatti n. 2 dl:lla ryöpättyä, hienonnettua tuorepinaattia tai nokkosta (käsittelemättömänä n. 1,2 l).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
99 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)