Pink velvet cupcakes

Pink velvet cupcakes
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Pink velvet cupcakes

Pink velvet cupcakes

Muista ystävää hempeän vaaleanpunaisilla kuppikakuilla. Mehevissä leivonnaisissa maistuu raikas vadelma ja makea mansikka.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset12 cupcakea

12 cupcakea
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
ruokasoodaa
1 ½ dl
sokeria
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
1 dl
2 rkl
vadelmaviinietikkaa
tippa
punaista elintarvikeväriä
n. 100 g
paistonkestävää vadelmamarmeladia

Kuorrutus

1 prk (200 g)
2 dl
nonparelleja ja/tai sydäntikkuja

Ohje

  1. Kurkkaa ensin kuppikakkujen valmistuminen:
    https://www.youtube.com/watch?v=mPGemlNMvKo
  2. Sekoita kulhossa vehnä- ja perunajauho, leivinjauhe, ruokasooda ja sokeri.
  3. Yhdistä kermaviili, munat, Oivariini, etikka ja väri. Sekoita tasaiseksi. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin, täytä vuoat puolilleen. Lisää pinnalle teelusikallinen marmeladia.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 20 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota rahka ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Laita pursotinpussiin missä on tähti- tai pyöreäkärkinen tylla. Pursota kuorrutus muffinssien pinnalle ulkoreunasta alkaen.
  7. Viimeistele halutessasi sydäntikuilla tai nonparelleilla.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät karkeita paperisia muffinivuokia tai alumiinista muffinipeltiä ilman muffinivuokia, voitele ja korppujauhota vuoat huolellisesti.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.