Siirry sisältöön
Piparjuuriuunikala

Piparjuuriuunikala

Uunikala on maistuva koko perheen arkiruoka. Piparjuuri sopii lohen kanssa hyvin, sillä se taittaa lohen rasvaisuutta pikantilla aromillaan.

Piparjuuriuunikala

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (n. 600 g) kirjolohifilee
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 1½ rkl piparjuurta (tuoretta tai putkilosta)
  • 1 prk (2,5 dl)
    ­Valio ruokakermaa Kolme sipulia laktoositon
    Laktoositon Valio ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 2,5 dl kolme sipulia UHT laktoositon
  • ½ dl ruohosipulia

Ohje

  1. Poista fileestä ruodot ja nahka. Laita filee vuokaan (valitse pienehkö vuoka, johon kala sopivasti mahtuu). Hiero kalan pintaan mausteet. Lisää vuokaan ruokakerma.
  2. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kala on kypsää.
  3. Ripota kypsän ruoan pinnalle ruohosipulia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 140 kcal
Proteiini 12,2 g
Hiilihydraatti 1,9 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search