Piparjuuriuunikala

Piparjuuriuunikala

45 min
keskitaso
142 kcal / 100g
2
3

Uunikala on maistuva koko perheen arkiruoka. Piparjuuri sopii lohen kanssa hyvin, sillä se taittaa lohen rasvaisuutta pikantilla aromillaan.

Ainekset

4 annosta
1 (n. 600 g)
kirjolohifilee
½ tl
suolaa
½ tl
sitruunapippuria
1 ½ rkl
piparjuurta (tuoretta tai putkilosta)
1 prk (2,5 dl)
½ dl
ruohosipulia

Ohje

  1. Poista fileestä ruodot ja nahka. Laita filee vuokaan (valitse pienehkö vuoka, johon kala sopivasti mahtuu). Hiero kalan pintaan mausteet. Lisää vuokaan ruokakerma.
  2. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kala on kypsää.
  3. Ripota kypsän ruoan pinnalle ruohosipulia. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
142 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
122 mg
D-vitamiini
5 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)