Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Hapokas smetanakastike kruunaa juhlavan pippurihärkäleikkeen. Tarjoa alkupalana tai osana noutopöytää.

Valmistusaika

Työaika
20 min
tekeytyminen
24 h
Yhteensä
24 h 20 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
400 g (kotimaista)
naudan sisäfileetä
2 rkl
giniä
mustapippuria myllystä
valkopippuria myllystä
½ rkl
murskattua rosépippuria
½ rkl
katajanmarjaa murskattuna
¼ dl
merisuolaa
1 rkl
sokeria

Sinappi-smetanakastike

1 prk (120 g)
1 rkl
karkeaa Dijon-sinappia
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria

Tarjoiluun

100 g (n. 2 dl)
parmesaania lastuina
4 dl
rucolaa

Ohje

  1. Poista fileestä kalvot ja ylimääräinen rasva. Anna temperoitua huoneenlämmössä n. tunnin ajan
  2. Sivele filee ginillä. Yhdistä mausteet ja hankaa fileen pintaan. Kääri filee tiukasti folioon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Laita filee pakastimeen ja leikkaa kohmeisena ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Asettele lihaviipaleet lautaselle vieri viereen ja pirskottele sinappi-smetanaa lihan päälle. (Voit tarjota kastikkeen myös erikseen.) Rouhi pinnalle mustapippuria. Koristele Forte-lastuilla ja rucolalla.
  5. Tarjoa pippurihärkää keitettyjen perunoiden ja raikkaiden etikkasäilykeiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
184 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.