Siirry sisältöön
Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Hapokas smetanakastike kruunaa juhlavan pippurihärkäleikkeen. Tarjoa alkupalana tai osana noutopöytää.

Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudan sisäfileetä (kotimaista)
  • 2 rkl giniä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg valkopippuria myllystä
  • ½ rkl murskattua rosépippuria
  • ½ rkl katajanmarjaa murskattuna
  • ¼ dl merisuolaa
  • 1 rkl sokeria

Sinappi-smetanakastike

  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
  • 0 kg rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Tarjoiluun

  • n. 2 dl (100 g) parmesaania lastuina
  • 4 dl (100 g) rucolaa

Ohje

  1. Poista fileestä kalvot ja ylimääräinen rasva. Anna temperoitua huoneenlämmössä n. tunnin ajan
  2. Sivele filee ginillä. Yhdistä mausteet ja hankaa fileen pintaan. Kääri filee tiukasti folioon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Laita filee pakastimeen ja leikkaa kohmeisena ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Asettele lihaviipaleet lautaselle vieri viereen ja pirskottele sinappi-smetanaa lihan päälle. (Voit tarjota kastikkeen myös erikseen.) Rouhi pinnalle mustapippuria. Koristele Forte-lastuilla ja rucolalla.
  5. Tarjoa pippurihärkää keitettyjen perunoiden ja raikkaiden etikkasäilykeiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 175 kcal
Proteiini 14,7 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 10,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 4,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • valkopippuria myllystä
  • rouhittua mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search