Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

Pippurihärkää ja sinappi-smetanaa

24 h 20 min
keskitaso
183 kcal / 100g
0
0

Hapokas smetanakastike kruunaa juhlavan pippurihärkäleikkeen. Tarjoa alkupalana tai osana noutopöytää.

Ainekset

6 annosta
400 g (kotimaista)
naudan sisäfileetä
2 rkl
giniä
mustapippuria myllystä
valkopippuria myllystä
½ rkl
murskattua rosépippuria
½ rkl
katajanmarjaa murskattuna
¼ dl
merisuolaa
1 rkl
sokeria

Sinappi-smetanakastike

1 prk (120 g)
1 rkl
Dijon-kokojyväsinappia
rouhittua mustapippuria
1 tl
sokeria

Tarjoiluun

100 g (n. 2 dl)
parmesaania lastuina
4 dl
rucolaa

Ohje

  1. Poista fileestä kalvot ja ylimääräinen rasva. Anna temperoitua huoneenlämmössä n. tunnin ajan
  2. Sivele filee ginillä. Yhdistä mausteet ja hankaa fileen pintaan. Kääri filee tiukasti folioon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Laita filee pakastimeen ja leikkaa kohmeisena ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Asettele lihaviipaleet lautaselle vieri viereen ja pirskottele sinappi-smetanaa lihan päälle. (Voit tarjota kastikkeen myös erikseen.) Rouhi pinnalle mustapippuria. Koristele Forte-lastuilla ja rucolalla.
  5. Tarjoa pippurihärkää keitettyjen perunoiden ja raikkaiden etikkasäilykeiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
183 kcal
Proteiini
15 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
11 g
Suola
1,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
144 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)