Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Pizza kukkakaali­pohjalla

Kukkakaalista ja maustetusta juustoraasteesta saat maukkaan jauhottoman pizzapohjan. Täytteeksi sopivat erilaiset lihat, kalat ja kasvikset pizzan tapaan. Tässä ohjeessa pizza täytetään paprikaisella tomaattikastikkeella ja juustolla.

Pizza kukkakaalipohjalla
Pizza kukkakaalipohjalla

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
pyöreää pizzaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

Päälle

  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g (0,5 dl) tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) paseerattua tomaattia
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g)
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Pohja

  • 1 pieni (300 g) kukkakaali
  • 3 dl Valio Juustomestarin juustoraastetta kolme juustoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna

Päälle

  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 50 g (0,5 dl) tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) paseerattua tomaattia
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pussi (150 g) Valio pizzajuusto raastetta

Ohje

  1. Hienonna kukkakaali muruksi tehosekoittimen leikkuuterällä tai veitsellä. Mikäli kukkakaali on mehukas, voit painella ylimääräistä nestettä pois sideharson tai tiheän siivilän läpi.
  2. Sekoita pohjan ainekset. Painele seos leivinpaperille uunipellille, seoksesta saat 2 pyöreää pizzaa tai yhden uunipellin kokoisen pohjan. Esipaista uunin alaosassa 250 asteessa 10 min.
  3. Kuori sipulit. Hienonna ne ja paprika. Kuullota pannulla Oivariini rasvassa. Lisää tomaattipyree, anna kuullottua.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 min.
  5. Lisää kastike esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Paista vielä uunin keskiosassa 250 asteessa 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 103 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1