Pulled beef eli Revittyä naudanlapaa

Pulled beef eli Revittyä naudanlapaa

6 h 30 min
helppo
56 kcal / 100g
0
0

Edullisesta naudan lavasta saa mureaa ja maukasta lihaa arkiruokiin helposti. Keitä isompi erä lapaa kerralla, pakasta ja käytä tarpeen tullen esim. lihakastikkeisiin, curryihin, pitaleivän tai tortillojen täytteeksi.

Ainekset

6 annosta
1 kg
naudan lapaa
2 l
lihalientä (ks. erillinen ohje Tumma lihaliemi)

Kotikaljaliemi

2 rkl
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
4 dl
kotikaljaa tai tummaa olutta
½ dl
soijakastiketta
2 rkl
fariinisokeria

Ohje

  1. Keitä lihaa keskilämmöllä liedellä (tai 130 asteessa uunissa) kannella peitetyssä kattilassa suolatussa lihaliemessä n. 6 h, kunnes se hajoaa haarukalla vedettäessä. Kuori vaahto pois liemen pinnalta esim. reikäkauhalla keittämisen alkuvaiheessa.
  2. Ota liha pois liemestä. Anna jäähtyä. Revi säikeiksi esim. haarukalla. Poista luu, mahdollinen ylimääräinen rasva sekä kalvot.
  3. Keitä mausteliemi: Kuumenna kattilassa Oivariini. Kuullota hienonnetut valkosipulin kynnet ja tomaattipyree. Lisää kotikalja, soija ja sokeri. Keitä 15 - 20 min, kunnes liemi on kiehunut puoleen ja sakeutunut.
  4. Sekoita kotikaljaliemi lihan joukkoon.
  5. Käytä esim. hampurilaisten, hot dogien, tortilloiden, patonkien täytteenä.
Lisukkeeksi
Tumma lihaliemi
4 h 30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
56 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
2 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
4 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)