
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
6 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni130°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg naudan lapaa
- 2 l lihalientä (ks. erillinen ohje Tumma lihaliemi)
Kotikaljaliemi
-
2 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl kotikaljaa tai tummaa olutta
- ½ dl soijakastiketta
- 2 rkl fariinisokeria
Jaa resepti
Ohje
- Keitä lihaa keskilämmöllä liedellä (tai 130 asteessa uunissa) kannella peitetyssä kattilassa suolatussa lihaliemessä n. 6 h, kunnes se hajoaa haarukalla vedettäessä. Kuori vaahto pois liemen pinnalta esim. reikäkauhalla keittämisen alkuvaiheessa.
- Ota liha pois liemestä. Anna jäähtyä. Revi säikeiksi esim. haarukalla. Poista luu, mahdollinen ylimääräinen rasva sekä kalvot.
- Keitä mausteliemi: Kuumenna kattilassa Oivariini. Kuullota hienonnetut valkosipulin kynnet ja tomaattipyree. Lisää kotikalja, soija ja sokeri. Keitä 15 - 20 min, kunnes liemi on kiehunut puoleen ja sakeutunut.
- Sekoita kotikaljaliemi lihan joukkoon.
- Käytä esim. hampurilaisten, hot dogien, tortilloiden, patonkien täytteenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
55 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
2,9 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
0,7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa