Punainen makkarakastike

Punainen makkarakastike

Perinteinen makkarakastike keitinperunoiden kanssa on suomalaisten arkiruokien klassikkoja. Makkarakastike syntyy nyt entistä nopeammin ja saa makua sekä täyteläisen rakenteen ruokakermasta.

20 min
helppo
143 kcal / 100g
2

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
lenkkimakkaraa tai nakkeja
1 (200 g)
iso sipuli tai 200 g pakastesipulia
1 rkl
1 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
currya
1 tl
paprikajauhetta

Pinnalle

2 - 3 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Leikkaa makkara pienehköiksi kuutioiksi. Ruskista makkarakuutiot Oivariini rasvassa.
  2. Hienonna sipuli, jos käytät tuoretta sipulia.
  3. Lisää sipuli pannulle, anna kuullottua.
  4. Lisää vesi, ruokakerma ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Lisää halutessasi ripaus suolaa (riippuen makkaran suolaisuudesta). Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
  5. Tarjoa kuoriperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›