Raejuusto-savuporohyytelö

Raejuusto-savuporohyytelö

Helpon, mutta juhlavan savuporohyytelön voi valmistaa jo etukäteen jääkaappiin vieraiden saapumista. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä.

Ainekset10 annosta

10 annosta
3
liivatelehteä
50 g
purjoa
100 g
kylmäsavuporoa
1 prk (200 g)
mustapippuria myllystä
1 dl
persiljaa
2 dl
2 rkl
sitruunamehua

Koristeluun

salaatinlehtiä
2 dl
kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen pehmiämään.
  2. Huuhdo ja hienonna purjo. Hienonna savuporo monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tai leikkaa veitsellä aivan pieniksi paloiksi.
  3. Yhdistä purjo, poronliha, raejuusto, mustapippuri ja hienonnettu persilja.
  4. Vatkaa kerma. Lisää vaahto muihin aineisiin. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyytelöaineisiin.
  5. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun rengasvuokaan.
  6. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia.
  7. Kumoa salaattipedille. Koristele kirsikkatomaateilla.
  8. Tarjoa buffetpöydässä hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›