Sipulinen poropiiras

Sipulinen poropiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sipulinen poropiiras

Sipulinen poropiiras

Piiraassa on kevyt ja rapsakka, hyvin kypsyvä pohja ja maukas täyte.Se sopii kahvi- ja teepöydän tarjottavaksi tai illanistujaisiin salaatin kera.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
3 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus (1 maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

n. 8 (keskikokoista )
sipulia , n. 1 kg
1 rkl
1 pkt (80 g)
kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
½ dl
vehnäjauhoja
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
½ rkl
kuminaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla rasvassa, kunnes ne pehmiävät, älä ruskista. Hienonna poronpaisti. Lisää sipulin joukkoon.
  4. Ripota sipuleiden pinnalle vehnäjauhot, sekoittele samalla. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä hetkisen. Lisää kermaviili, munat ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa poronpaisti halutessasi kuutioidulla, pannulla paahdetulla pekonilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›