Sipulinen poropiiras

Sipulinen poropiiras

1 h 10 min
keskitaso
132 kcal / 100g
2
1

Piiraassa on kevyt ja rapsakka, hyvin kypsyvä pohja ja maukas täyte.Se sopii kahvi- ja teepöydän tarjottavaksi tai illanistujaisiin salaatin kera.

Ainekset

8 annosta
3 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus (1 maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

n. 8 (keskikokoista )
sipulia , n. 1 kg
1 rkl
1 pkt (80 g)
kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
½ dl
vehnäjauhoja
1 prk (200 g)
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
½ rkl
kuminaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla rasvassa, kunnes ne pehmiävät, älä ruskista. Hienonna poronpaisti. Lisää sipulin joukkoon.
  4. Ripota sipuleiden pinnalle vehnäjauhot, sekoittele samalla. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä hetkisen. Lisää kermaviili, munat ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.

Vinkki

* Korvaa poronpaisti halutessasi kuutioidulla, pannulla paahdetulla pekonilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
132 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
7 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)