Siirry sisältöön
Sipulinen poropiiras

Sipulinen poropiiras

Piiraassa on kevyt ja rapsakka, hyvin kypsyvä pohja ja maukas täyte.Se sopii kahvi- ja teepöydän tarjottavaksi tai illanistujaisiin salaatin kera.

Sipulinen poropiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ¾ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte

  • 10 (n. 1 kg) sipulia
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pkt (80 g) kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi. Kermaviiliä…
    Valio kermaviili 200 g
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl kuminaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja ylös reunoille. Nosta vuoka uunin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  3. Hienonna sipulit ja kuullota niitä pannulla rasvassa, kunnes ne pehmiävät, älä ruskista. Hienonna poronpaisti. Lisää sipulin joukkoon.
  4. Ripota sipuleiden pinnalle vehnäjauhot, sekoittele samalla. Nosta pannu levyltä, anna jäähtyä hetkisen. Lisää kermaviili, munat ja mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.

Vinkki

Korvaa poronpaisti halutessasi kuutioidulla, pannulla paahdetulla pekonilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 12,1 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search