Siirry sisältöön

Riistareseptit

Mureaksi haudutettu hirvipaisti syysjuureksien kera on riistareseptien kestosuosikki. Hirven jauhelihasta syntyvät myös mehevät pihvit ja juhlava riistapatee. Papan hirvipata puolestaan vie illallisen toiselle tasolle. Muheva patapaisti on syksyn ja talven klassikkoruoka. Täyteläinen patapaisti maustetaan reseptissämme AURA juustolla ja sienillä. Voit kokeilla myös jänispataa vaihtelun vuoksi! Jäniksen liha on mietoa ja mureaa ja se muistuttaa lähinnä kananlihaa. Juureva jänispata maistuu siis koko perheelle.

Porosta saa taiottua erittäin maistuvia riista-ateroita. Poronkäristys valmistuu hitaasti haudutellen ja ruskistettu pottuvoi sopii sen kanssa tarjottavaksi. Poroa voi myös käyttää lisukkeena pizzalle – suomalaisuutta henkivä poropizza on vertaansa vailla. Savuporokeitto on puolestaan ihana riistakeitto hämäriin tai viileisiin iltoihin.

Rapsakkapohjainen sipulinen poropiiras sopii moneen tilaisuuteen, pienessä piirakkavuoassa valmistat helposti poropiirakan juhlien tarjoilupöytään. Näyttävät pikkuwrapit savuporotäytteellä syntyvät nopeasti vierasvaraksi, helppo savuporokastike pastalla toimii myös arjen kiireessä. Kun haluat yllättää, nosta pöytään poro-paprikamuffinit. Riista-kasvispiirakkaan voit valita riistatäytteen oman makusi mukaan – kokeile esimerkiksi poroa tai peuraa.

Katso kaikki riistareseptit ja valitse suosikkisi!

45 reseptiä

Search