Riistapatee

Riistapatee

1 h 20 min
keskitaso
177 kcal / 100g
0
1

Riistapatee sopii alkuruoka- ja buffetpöytään tarjottavaksi yhdessä marjahyytelön kanssa tai leivän päällä.

Ainekset

12 annosta
1
sipuli
1 rkl
300 g
hirven jauhelihaa tai poron jauhelihaa
200 g
sian jauhelihaa
200 g
naudan maksaa
2 viipaletta
vaaleaa leipää
2 dl
2
kananmunaa
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
siirappia
2 rkl
hienonnettua timjamia (tuoretta)
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)
1 dl
hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Kuullota sipuli Oivarini rasvassa pannulla. Laita kaikki muut aineet, paitsi juusto ja persilja, monitoimikoneen kulhoon. Jauha tasaiseksi. Voit käyttää myös sauva- tai tehosekoitinta. Yhdistä joukkoon juusto ja persilja
  2. Vuoraa n. 1 1/2 litran vetoinen, pitkä leipä- tai pateevuoka leivinpaperilla. Voitele paperi. Kaada massa vuokaan.
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 1 t, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan seuraavaan päivään ja kumoa.
  4. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden, raikkaiden etikkasäilykkeiden tai marjahyytelön kanssa. Sopii myös seisovan pöydän tarjottavaksi tai leivän päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
177 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
11 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
67 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)