Siirry sisältöön
Peltipiirakka poro- tai kinkkutäytteellä

Peltipiirakka poro- tai kinkkutäytteellä

Peltipiirakan salaisuus on kevyt, mutta maukas pohja, joka esipaistetaan. Tarjoa salaatin kera buffet- tai kahvipöydässä.

Peltipiirakka poro- tai kinkkutäytteellä

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 6 dl sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 50 g (1 dl)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1½ dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon

Täyte

  • 160 g kylmäsavustettua poronpaistia, ohuenohut tai 200 g palvikinkkua
  • 1 iso (250 g) paprika
  • 1 (200 g) purjo
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 prk (à 150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl paholaisen hilloa
  • 100 g (2 dl)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele uunipellille n. 30 x 38 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Käytä tarvittaessa apuna kaulinta. Nosta reunoja hiukan ylös. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 10 min.
  2. Hienonna poronpaisti esim. monitoimikoneella. Jos käytät kinkkua, leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuutioi paprika. Hienonna purjo.
  3. Kuullota paprikaa ja purjoa hetken pannulla rasvassa. Jäähdytä hetken.
  4. Yhdistä crème fraîche, kananmunat ja paholaisen hillo. Lisää joukkoon muut täytteen ainekset, säästä puolet juustoraasteesta pinnalle.
  5. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa 15 - 20 min tai kunnes kypsä.
  7. Anna jäähtyä hiukan. Leikkaa paloiksi. Saat 5 x 5 cm:n paloja 30 kpl.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 8,7 g
Hiilihydraatti 15,3 g
Rasva 15,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search