Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ankanrintaa ja kasviksia misokastikkeessa

Ankanrinta on mehevä ja miedon riistainen liha, jonka kanssa sopivat hyvin aasialaisvivahteiset maut. Tässä ohjeessa japanilaisten suosimaa misotahnaa käytetään maustamaan värikkäitä lisäkekasviksia. Rapeanahkainen ankka paistetaan ja höyrytetään omenamehussa.

Ankanrintaa ja kasviksia misokastikkeessa
Ankanrintaa ja kasviksia misokastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ankanrinnat

  • 2 (à 250 g) ankanrintaa
  • 1 rkl gourmet-suolahiutaleita
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 2 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l

Kasvikset misokastikkeessa

  • 150 g vihreitä papuja
  • 150 g minimaissintähkiä
  • 150 g sokeriherneitä
  • 20 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 3 rkl misotahnaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa

Koristeluun

  • 0 kg
    lehtipersiljaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 0 kg tuoretta kirveliä

Ohje

Ankanrinnat

  1. Viillä ankanrintojen nahkaan veitsellä ohuita viiltoja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä n. tunti.
  2. Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Laita levy päälle ja anna ankanrintojen kuumentua hitaasti. Käännä, kun puolet rasvasta on sulanut ja nahka on kauniin ruskea ja rapea. Kaada ylimääräinen rasva pois pannulta. Lisää omenamehu.
  3. Kypsennä keskilämmöllä n. 5 min. Nosta ankanrinnat työlaudalle ja kääri folioon vetäytymään.

Kasvikset

  1. Huuhtele kasvikset tarvittaessa. Siisti papujen päät. Leikkaa maissit pituussuunnassa puoliksi.
  2. Kuumenna voi paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää maissit, sokeriherneet ja pavut. Paista n. 2 min.
  3. Sekoita omenatäysmehu, misotahna ja riisiviinietikka keskenään. Kaada kasvisten päälle. Hauduta muutama min. Ota pannu pois liedeltä.

Annosten kokoaminen

  1. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi siivuiksi.
  2. Nosta kasvikset lautaselle keoksi. Kaada misokastiketta niiden päälle. Nostele ankanrinnat päällimmäisiksi. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 105 kcal
Proteiini 10,7 g
Hiilihydraatti 5,9 g
Rasva 4,4 g
Tyydyttynyt rasva 1,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search