Ankanrintaa ja kasviksia misokastikkeessa

Ankanrintaa ja kasviksia misokastikkeessa

Ankanrinta on mehevä ja miedon riistainen liha, jonka kanssa sopivat hyvin aasialaisvivahteiset maut. Tässä ohjeessa japanilaisten suosimaa misotahnaa käytetään maustamaan värikkäitä lisäkekasviksia. Rapeanahkainen ankka paistetaan ja höyrytetään omenamehussa.

1 h 20 min
keskitaso
109 kcal / 100g
0
0

Ainekset4 annosta

4 annosta

Ankanrinnat

2 (à 250 g)
ankanrintaa
1 rkl
gourmet-suolahiutaleita
mustapippuria myllystä
2 dl

Kasvikset misokastikkeessa

150 g
vihreitä papuja
150 g
minimaissintähkiä
150 g
sokeriherneitä
20 g
1 dl
3 rkl
misotahnaa
2 rkl
riisiviinietikkaa

Koristeluun

lehtipersiljaa

tai tuoretta kirveliä

Ohje

  1. Ankanrinnat

  2. Viillä ankanrintojen nahkaan veitsellä ohuita viiltoja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä n. tunti.
  3. Laita ankanrinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Laita levy päälle ja anna ankanrintojen kuumentua hitaasti. Käännä, kun puolet rasvasta on sulanut ja nahka on kauniin ruskea ja rapea. Kaada ylimääräinen rasva pois pannulta. Lisää omenamehu.
  4. Kypsennä keskilämmöllä n. 5 min. Nosta ankanrinnat työlaudalle ja kääri folioon vetäytymään.
  5. Kasvikset

  6. Huuhtele kasvikset tarvittaessa. Siisti papujen päät. Leikkaa maissit pituussuunnassa puoliksi.
  7. Kuumenna voi paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää maissit, sokeriherneet ja pavut. Paista n. 2 min.
  8. Sekoita omenatäysmehu, misotahna ja riisiviinietikka keskenään. Kaada kasvisten päälle. Hauduta muutama min. Ota pannu pois liedeltä.
  9. Annosten kokoaminen

  10. Leikkaa ankanrinnat ohuiksi siivuiksi.
  11. Nosta kasvikset lautaselle keoksi. Kaada misokastiketta niiden päälle. Nostele ankanrinnat päällimmäisiksi. Koristele.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
109 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,3 g
Kalsium
22 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)