Siirry sisältöön
Poro flat bread

Poro flat bread

Suomalaisista raaka-aineista taipuu myös Amerikasta tullut flat bread. Savunmakuinen juusto ja poronkäristysliha ja raikkaat puolukat maistuvat rukiisen lättäleivän päällä.

Poro flat bread

Ainesosat

leipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Leipä

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl kuivattua rosmariinia
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ruisjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pkt (n. 250 g) poronkäristyslihaa
  • 2-3  (250 g) sipulia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 12  (n. 180 g)
    Valio Polar® Leppäsavu viipaletta
    Valio Polar® Leppäsavu savustetaan aidolla leppäsavulla. Näin juusto saa pehmeän täyteläisen, savuisen makunsa. Valio Polar®…
    Valio Polar® Leppäsavu e270 g viipale
  • 1½ dl (90 g) puolukoita
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1-2  jääsalaatin lehteä

Ohje

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Murskaa rosmariini kämmenen pohjassa. Lisää joukkoon.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista kohottamisen aikana täyte.
  4. Kauli kaksi tai neljä pyöreää leipää pizzapohjan tapaan jauhotetulla työpöydällä. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille.
  5. Anna kohota liinan alla 20 min.
  6. Paista leivät pelti kerrallaan 225 asteen lämpötilassa uunin alatasolla n. 8 min tai kunnes kypsiä. Kumoa leivät nurinpäin ja täytä.
  7. Asettele ensin juustoviipaleet lämpimälle leivälle. Levitä päälle poro-sipuliseos ja puolukat sekä smetana pieninä nokareina. Viimeistele revityillä salaatinlehdillä.
  8. Tarjoa lämpimänä pääruokana 2 - 4 :lle tai paloiteltuina pizzapalojen tapaan.

Täyte

  1. Kuumenna rasva pannussa. Lisää jäinen poronkäristys pienissä erissä pannulle. Ruskista, vähennä sitten lämpöä.
  2. Hauduta kannen alla n. 15 min tai kunnes mureaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit. Jatka paistamista kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 233 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 14,1 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search