Poro flat bread

Poro flat bread

Suomalaisista raaka-aineista taipuu myös Amerikasta tullut flat bread. Savunmakuinen juusto ja poronkäristysliha ja raikkaat puolukat maistuvat rukiisen lättäleivän päällä.

1 h 28 min
keskitaso
223 kcal / 100g
1
3

Ainekset2 leipää

2 leipää

Leipä

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
½ tl
kuivattua rosmariinia
½ tl
suolaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruisjauhoja
½ dl

Täyte

3 rkl
1 pkt (n. 250 g)
poronkäristyslihaa
2 - 3 (250 g)
sipulia
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
12 n. 180 g
1 ½ dl
puolukoita
1 prk (120 g)
1 - 2
jääsalaatin lehteä

Ohje

  1. Pohja

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Murskaa rosmariini kämmenen pohjassa. Lisää joukkoon.
  3. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista kohottamisen aikana täyte.
  5. Kauli kaksi tai neljä pyöreää leipää pizzapohjan tapaan jauhotetulla työpöydällä. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille.
  6. Anna kohota liinan alla 20 min.
  7. Paista leivät pelti kerrallaan 225 asteen lämpötilassa uunin alatasolla n. 8 min tai kunnes kypsiä. Kumoa leivät nurinpäin ja täytä.
  8. Asettele ensin juustoviipaleet lämpimälle leivälle. Levitä päälle poro-sipuliseos ja puolukat sekä smetana pieninä nokareina. Viimeistele revityillä salaatinlehdillä.
  9. Tarjoa lämpimänä pääruokana 2 - 4 :lle tai paloiteltuina pizzapalojen tapaan.
  10. Täyte

  11. Kuumenna rasva pannussa. Lisää jäinen poronkäristys pienissä erissä pannulle. Ruskista, vähennä sitten lämpöä.
  12. Hauduta kannen alla n. 15 min tai kunnes mureaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  13. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit. Jatka paistamista kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Alkuun
Hedelmäinen Salaneuvos juustosalaatti
35 min
Jälkeen
Mosaiikkipiiras
1 h 50 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,8 g
Kalsium
118 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)