
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
58 min
Yhteensä
1 h 28 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLeipä
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- ½ tl kuivattua rosmariinia
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 pkt (n. 250 g) poronkäristyslihaa
- 2-3 (250 g) sipulia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
-
12 (n. 180 g)
Valio Polar® Leppäsavu viipalettaValio Polar® Leppäsavu savustetaan aidolla leppäsavulla. Näin juusto saa pehmeän täyteläisen, savuisen makunsa. Valio Polar®…
- 1½ dl (90 g) puolukoita
-
1 prk (120 g)
Valio smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
- 1-2 jääsalaatin lehteä
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Murskaa rosmariini kämmenen pohjassa. Lisää joukkoon.
- Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan kohota hyvin liinan alla. Valmista kohottamisen aikana täyte.
- Kauli kaksi tai neljä pyöreää leipää pizzapohjan tapaan jauhotetulla työpöydällä. Nosta leivinpaperin päälle uunipelleille.
- Anna kohota liinan alla 20 min.
- Paista leivät pelti kerrallaan 225 asteen lämpötilassa uunin alatasolla n. 8 min tai kunnes kypsiä. Kumoa leivät nurinpäin ja täytä.
- Asettele ensin juustoviipaleet lämpimälle leivälle. Levitä päälle poro-sipuliseos ja puolukat sekä smetana pieninä nokareina. Viimeistele revityillä salaatinlehdillä.
- Tarjoa lämpimänä pääruokana 2 - 4 :lle tai paloiteltuina pizzapalojen tapaan.
Täyte
- Kuumenna rasva pannussa. Lisää jäinen poronkäristys pienissä erissä pannulle. Ruskista, vähennä sitten lämpöä.
- Hauduta kannen alla n. 15 min tai kunnes mureaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää joukkoon viipaloidut sipulit. Jatka paistamista kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
9,2 g
Hiilihydraatti
16,4 g
Rasva
14,1 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa