Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rahkaiset pullapitkot

Ai miten hyvää klassinen pullapitko onkaan! Perinteinen pullapitko on kahvipöydän klassikko. Pullapitkon voi letittää kolmella tai neljällä letillä. Tällä ohjeella valmistuu neljä herkullista pullapitkoa. Osan pitkoista voit pakastaa tai viedä tuliaisena ystävälle tai naapurille.

Rahkaiset pullapitkot
Rahkaiset pullapitkot

Ainesosat

pitkoa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg mantelilastuja ja/tai raesokeria

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 4 osaan. Kauli jokainen osa 35 x 25 cm levyksi. Levitä pitkän sivun keskelle hilloa ja rahkaa. Leikkaa levyjen kumpaankin reunaan 3 cm:n leveät viillot täytteeseen saakka. Kääntele reunoilta nauhat vuoroin keskelle päällekkäin.
  4. Siirrä pitkot uunipellille leivinpaperille. Kohota pitkot hyvin liinan alla. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
  5. Paista pitkoja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vinkki

Voit valmistaa puolesta taikinasta kaksi rahkaista pullapitkoa puolella täytteestä. Lopusta taikinasta voi muotoilla rahkaisia kuviopullia (15 - 20 kpl).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 264 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 41,7 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search