Rahkaiset pullapitkot

Rahkaiset pullapitkot

1 h 50 min
keskitaso
266 kcal / 100g
3
0

Ai miten hyvää klassinen pullapitko onkaan! Perinteinen pullapitko on kahvipöydän klassikko. Pullapitkon voi letittää kolmella tai neljällä letillä. Tällä ohjeella valmistuu neljä herkullista pullapitkoa. Osan pitkoista voit pakastaa tai viedä tuliaisena ystävälle tai naapurille.

Ainekset

4 pitkoa
5 dl
1 pala (50 g)
hiivaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 15 dl (1 kg)
vehnäjauhoja
150 g

Täyte

1 ½ dl
paistonkestävää omena- tai aprikoosimarmeladia
2 prk (à 200 g)

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

mantelilastuja ja/tai raesokeria

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa taikina 4 osaan. Kauli jokainen osa 35 x 25 cm levyksi. Levitä pitkän sivun keskelle hilloa ja rahkaa. Leikkaa levyjen kumpaankin reunaan 3 cm:n leveät viillot täytteeseen saakka. Kääntele reunoilta nauhat vuoroin keskelle päällekkäin.
  4. Siirrä pitkot uunipellille leivinpaperille. Kohota pitkot hyvin liinan alla. Voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
  5. Paista pitkoja 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vinkki

Voit valmistaa puolesta taikinasta kaksi rahkaista pullapitkoa puolella täytteestä. Lopusta taikinasta voi muotoilla rahkaisia kuviopullia (15 - 20 kpl).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
266 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
7 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)