Rahkaleipäset

Rahkaleipäset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Rahkaleipäset

Rahkaleipäset

Rahka ja juustoraaste tekevät näistä leipäsistä maukkaan mehevät. Uunissa paahtuneet, pinnalle sirotellut siemenet antavat lisämakua. Tarjoa voin tai raejuuston kera ja nauti!

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset4 kpl

4 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl (100 g)
½ tl
suolaa
1 prk (200 g)
1 dl
½ dl

Pinnalle

1 rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä

tai 2 rklpinjansiemeniä

Tarjoiluun

1 prk (200 g)

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
  2. Ripota pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neljään osaan.
  3. Ripota pinnalle siemenet.
  4. Paista kullanruskeiksi uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 16 min tai kunnes kypsiä.
  5. Sipaise pinnalle raejuustoa tai Omenaista raejuustoa.
  6. OMENAINEN RAEJUUSTO

  7. Yhdistä kulhossa 1 purkillinen (200 g) raejuustoa, 2 rkl kreikkalaista jogurttia sekä n. 1 dl omenahilloa. Tarjoa teeleipien kanssa. Sopii myös lettujen tai vohveleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.