Rahkaleipäset

Rahkaleipäset

Rahka ja juustoraaste tekevät näistä leipäsistä maukkaan mehevät. Uunissa paahtuneet, pinnalle sirotellut siemenet antavat lisämakua. Tarjoa voin tai Omenaisen raejuuston kera ja nauti!

Ainekset4 kpl

4 kpl
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl (100 g)
½ tl
suolaa
1 prk (250 g)
1 dl
½ dl

Pinnalle

1 rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä

tai 2 rklpinjansiemeniä

Tarjoiluun

1 prk (200 g)

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
  2. Ripota pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään osaan pellille. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi teeleiviksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neljään osaan.
  3. Ripota pinnalle siemenet.
  4. Paista kullanruskeiksi uunin keskiosassa 225 asteessa 15 - 16 min tai kunnes kypsiä.
  5. Sipaise pinnalle raejuustoa tai Omenaista raejuustoa.
  6. OMENAINEN RAEJUUSTO

  7. Yhdistä kulhossa 1 purkillinen (200 g) raejuustoa, 2 rkl kreikkalaista jogurttia sekä n. 1 dl omenahilloa. Tarjoa teeleipien kanssa. Sopii myös lettujen tai vohveleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
189 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
208 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›