Sieni-raejuustopannari

Sieni-raejuustopannari

45 min
keskitaso
130 kcal / 100g
6
6

Voit valmistaa pannarin joko isossa valurautapannussa, uunivuoassa uunissa tai paistokasarissa liedellä.

Ainekset

2 annosta

Taikina

2
kananmunaa
2 dl
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 prk (200 g)
½ tl
suolaa

Sieni-sipuliseos

1 dl
esikäsiteltyjä sieniä hienonnettuna
½ dl
sipulisilppua tai hienonnettua kevätsipulia
1 rkl
ripaus
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Voit valmistaa pannarin isossa valurautapannussa tai uunivuoassa uunissa tai paistokasarissa liedellä (ks. vinkki).
  2. Tee ensin taikina turpoamaan: Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon jauhot. Lisää lopuksi raejuusto ja suola. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistat sieni-sipuliseoksen.
  3. Kuullota sienet ja sipulisilppu pannulla Oivariini rasvassa. Mausta.
  4. Kaada sieniseos pienehkön, voidellun uunivuoan (22 x 30 cm) pohjalle. Kaada päälle taikina. Jos käytät tilavaa, uuninkestävää valurautapannua, kaada taikina siihen kuullotetun sieni-sipuliseoksen päälle.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa kypsäksi, n. 30 min.

Vinkki

* Valmista puolikas annos ja kypsennä se liedellä: Käytä pinnoitettua, kannellista paistokasaria (Ø 28 cm). Kuullota siinä ensin sienet ja sipulit. Kaada päälle puoli annosta taikinaa. Pienennä lieden tehoa. Laita kansi päälle ja anna kypsyä n. 10 min. Kun pohja alkaa ruskistua, käännä pannari kannen avulla. Kypsennä vielä hetken aikaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.Korvaa sieni-sipuliseos 1 - 2 raastetulla porkkanalla (150 g). Lisää raaste taikinan joukkoon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
5 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)