Siirry sisältöön
Sieni-raejuustopannari

Sieni-raejuustopannari

Voit valmistaa pannarin joko isossa valurautapannussa, uunivuoassa uunissa tai paistokasarissa liedellä.

Sieni-raejuustopannari

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 prk (200 g)
    Valio Eila® raejuustoa
    Laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi keiton päälle…
    Valio raejuusto 200 g laktoositon
  • ½ tl suolaa

Sieni-sipuliseos

  • 1 dl (70 g) esikäsiteltyjä sieniä hienonnettuna
  • ½ dl (30 g) sipulia hienonnettuna
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ripaus suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Voit valmistaa pannarin isossa valurautapannussa tai uunivuoassa uunissa tai paistokasarissa liedellä (ks. vinkki).
  2. Tee ensin taikina turpoamaan: Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito. Vatkaa joukkoon jauhot. Lisää lopuksi raejuusto ja suola. Anna taikinan turvota sen aikaa, kun valmistat sieni-sipuliseoksen.
  3. Kuullota sienet ja sipulisilppu pannulla Oivariini rasvassa. Mausta.
  4. Kaada sieniseos pienehkön, voidellun uunivuoan (22 x 30 cm) pohjalle. Kaada päälle taikina. Jos käytät tilavaa, uuninkestävää valurautapannua, kaada taikina siihen kuullotetun sieni-sipuliseoksen päälle.
  5. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa kypsäksi, n. 30 min.

PORKKANAPANNARI

  1. Korvaa sieni-sipuliseos 1 - 2 raastetulla porkkanalla (150 g). Lisää raaste taikinan joukkoon.

Vinkki

Valmista puolikas annos ja kypsennä se liedellä: Käytä pinnoitettua, kannellista paistokasaria (Ø 28 cm). Kuullota siinä ensin sienet ja sipulit. Kaada päälle puoli annosta taikinaa. Pienennä lieden tehoa. Laita kansi päälle ja anna kypsyä n. 10 min. Kun pohja alkaa ruskistua, käännä pannari kannen avulla. Kypsennä vielä hetken aikaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 124 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 11,7 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search