Siirry sisältöön
Porkkana-raejuustomuffinit

Porkkana-raejuustomuffinit

Porkkana ja raejuusto tuovat rakennetta ja makua muffineihin. Tarjoile niitä kahvi- tai teepöydässä.

Porkkana-raejuustomuffinit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 prk (200 g)
    Valio raejuustoa
    Rasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
    Valio raejuusto 200 g rasvaton laktoositon
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl (150 g) porkkanaraastetta

Päälle

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 1 rkl tomusokeria
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota pinnoitetun muffinipellin syvennykset
  2. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää raejuusto ja Oivariini vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Sekoita hienoksi raastettu porkkana taikinaan. Jaa taikina muffinivuoan syvennyksiin.
  3. Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa n. 25 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä hiukan. Ota muffinit vuoasta jäähtymään ritilälle.
  4. Notkista tuorejuusto sekoittamalla. Lisää tomusokeri siivilän läpi. Sekoita. Kuorruta muffinit. Ripota päälle nonparelleja.
  5. Muffinit ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 33 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search