Ranskalaiset vohvelit

Ranskalaiset vohvelit

1 h 5 min
keskitaso
419 kcal / 100g
0
1

Ranskalaiset vohvelit ovat klassikkotarjottava kahvipöydässä. Kokeile myös rahka- ja luumutäytettyjä vohveleita.

Ainekset

50 kpl
200 g
3 ½ dl
vehnäjauhoja
6 rkl (0,9 dl)
kylmää vettä

Pinnalle

hienoa sokeria

Voi-kahvikiisseli

2 dl
½ dl
sokeria
1 ½ tl
murukahvijauhetta
2 rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
75 g
2 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty. Taputtele taikina muovikelmulle suorakaiteen muotoon. Nosta jääkaappiin n. 1 tunniksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi (2 - 3 mm) suorakaiteeksi. Jaa levy taikinapyörällä 4 x 4 cm:n neliöiksi. Pistele taikina haarukalla. Ripota pinnalle sokeria.
  3. Siirrä palat leivinpaperille pellille. Paista 220 asteessa vaalean kullanruskeiksi, n. 7 min. Jäähdytä.
  4. Voi-kahvikiisseli: Mittaa kattilaan kerma, sokeri, murukahvi ja maissitärkkelysjauhot. Keitä hiljalleen 2 min koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää huoneenlämpöinen voi sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  5. Täytä pikkuleivät vähän ennen tarjoilua. Levitä kahden neliön väliin voi-kahvikiisseliä tai rahkatäytettä (ks. ohje alla). Halutessasi siivilöi pinnalle tavallista tai kaakaotomusokeria.

Vinkki

* Täytä pikkuleipiä vain se määrä, mikä tulee kerralla syödyksi, etteivät ne pehmiä. Nosta ne jääkaappiin kannellisessa rasiassa odottamaan tarjoilua.* Pikkuleivät voi pakastaa täyttämättöminä tai täytettyinä. Sulata jääkaapissa.Käytä täytteenä Valio maustettua rahkaa sitruuna.Täytä seoksella, jossa on yhtä paljon Valio maustettua rahkaa vanilja ja luumumarmeladia

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
419 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
31 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön17.12.2016 kello 16:06
Kaulimisessa kannattaa jauhojen sijaan käyttää sokeria, jolloin ei tarvitse erikseen ripotella pinnalle sokeria. Kaulittu taikina leikataan neliöiksi ja haarukalla pistelyn voi korvata käyttämällä esim pientä lihanuijaa, jolla saa kauniin kuvioinnin.