Siirry sisältöön
Ranskalaiset vohvelit

Ranskalaiset vohvelit

Ranskalaiset vohvelit ovat klassikkotarjottava kahvipöydässä. Kokeile myös rahka- ja luumutäytettyjä vohveleita.

Ranskalaiset vohvelit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 6 rkl kylmää vettä

Pinnalle

  • 0 kg hienoa sokeria

Voi-kahvikiisseli

  • 2 dl
    Valio kevytkermaa
    Laktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
    Valio kevytkerma 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1½ tl pikakahvijauhetta
  • 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty. Taputtele taikina muovikelmulle suorakaiteen muotoon. Nosta jääkaappiin n. 1 tunniksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi (2 - 3 mm) suorakaiteeksi. Jaa levy taikinapyörällä 4 x 4 cm:n neliöiksi. Pistele taikina haarukalla. Ripota pinnalle sokeria.
  3. Siirrä palat leivinpaperille pellille. Paista 220 asteessa vaalean kullanruskeiksi, n. 7 min. Jäähdytä.
  4. Voi-kahvikiisseli: Mittaa kattilaan kerma, sokeri, murukahvi ja maissitärkkelysjauhot. Keitä hiljalleen 2 min koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä. Lisää huoneenlämpöinen voi sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  5. Täytä pikkuleivät vähän ennen tarjoilua. Levitä kahden neliön väliin voi-kahvikiisseliä tai rahkatäytettä (ks. ohje alla). Halutessasi siivilöi pinnalle tavallista tai kaakaotomusokeria.

Rahkatäytteiset ranskalaiset vohvelit

  1. Käytä täytteenä Valio maustettua rahkaa sitruuna.

Luumutäytteiset ranskalaiset vohvelit

  1. Täytä seoksella, jossa on yhtä paljon Valio maustettua rahkaa vanilja ja luumumarmeladia

Vinkki

Täytä pikkuleipiä vain se määrä, mikä tulee kerralla syödyksi, etteivät ne pehmiä. Nosta ne jääkaappiin kannellisessa rasiassa odottamaan tarjoilua. Pikkuleivät voi pakastaa täyttämättöminä tai täytettyinä. Sulata jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 389 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 28,8 g
Rasva 28,7 g
Tyydyttynyt rasva 16,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • hienoa sokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search