Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rantakalakeitto

Hauki sopii rantakalakeittoon erityisen hyvin, sillä kalaa ei tarvitse fileoida ja kokonaiset ruodot on helppo poistaa kypsästä kalasta. Tarjoa kalakeiton kanssa ruisleipää ja voita.

Rantakalakeitto
Rantakalakeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (1,5 kg) hauki tai pikkukaloja, esim. ahvenia
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 15 kokonaista maustepippuria
  • 3-4  laakerinlehteä
  • 2 isoa sipulia
  • 4  (400 g) porkkanaa
  • 1½ kg perunoita
  • 8 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 1-2 dl tilliä
  • 60 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Ohje

  1. Poista kalasta kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Kuori vaahto pois. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet sekä hienonnettu sipuli ja kuutioiksi leikatut porkkanat. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen n. 20 min.
  3. Siivilöi liemi keittoa varten. Laita kattilaan. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.
  4. Ota siivilästä kalojen lihaa, perkaa se ruodottomaksi. Lisää kalapalat, porkkanat ja sipulit keittoon yhtä aikaa maidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola. Lisää hienonnettu tilli ja voi.
  5. Tarjoa kalakeitto ruisleivän kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi kalat n. 800 g:n kirjolohifileellä. Lisää se ruodottomaksi perattuna kypsään keittoon. Kiehauta ja anna hautua kannen alla 5 min. Jos haluat lisää kalan makua, lisää 1 kalaliemikuutio. Tarkista suola.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 62 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 5 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search