Rantakalakeitto

Rantakalakeitto

1 h
keskitaso
59 kcal / 100g
3
5

Hauki sopii rantakalakeittoon erityisen hyvin, sillä kalaa ei tarvitse fileoida ja kokonaiset ruodot on helppo poistaa kypsästä kalasta. Tarjoa kalakeiton kanssa ruisleipää ja voita.

Ainekset

8 annosta
1 (1 1/2 kg)
hauki tai pikkukaloja, esim. ahvenia
1 l
vettä
2 tl
suolaa
15
kokonaista maustepippuria
3 - 4
laakerinlehteä
2
isoa sipulia
4 (400 g)
porkkanaa
1 ½ kg
perunoita
n. 8 dl
1 - 2 dl
tilliä
4

Ohje

  1. Poista kalasta kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat kylmällä vedellä ja laita kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Kuori vaahto pois. Lisää suola, pippurit ja laakerinlehdet sekä hienonnettu sipuli ja kuutioiksi leikatut porkkanat. Anna kiehua kannen alla hiljaa poreillen n. 20 min.
  3. Siivilöi liemi keittoa varten. Laita kattilaan. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.
  4. Ota siivilästä kalojen lihaa, perkaa se ruodottomaksi. Lisää kalapalat, porkkanat ja sipulit keittoon yhtä aikaa maidon kanssa. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola. Lisää hienonnettu tilli ja voi.
  5. Tarjoa kalakeitto ruisleivän kanssa.

Vinkki

Korvaa halutessasi kalat n. 800 g:n kirjolohifileellä. Lisää se ruodottomaksi perattuna kypsään keittoon. Kiehauta ja anna hautua kannen alla 5 min. Jos haluat lisää kalan makua, lisää 1 kalaliemikuutio. Tarkista suola.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
59 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)