Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Rapeakuoristen perunoiden valmistuksessa on muutama tärkeä työvaihe, mutta lopputulos on niin herkullinen, että se on vaiva väärti.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
30 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
1 kg
(uusia) perunoita
50 g
2
valkosipulin kynsi
1 pkt (160 g)

Ohje

  1. Pese perunat tarvittaessa. Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Jäähdytä perunat nopeasti jääkylmällä vedellä. Valuta ja anna kuivua.
  3. Laita perunat uunivuokaan. Lisää voi nokareina. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä. Lisää ne vuokaan.
  4. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 30 min välillä sekoitellen, kunnes perunoiden pinta on rapea ja kauniin ruskea.
  5. Murenna salaattijuusto valmiiden perunoiden päälle.
  6. Tarjoa grillatun lihan tai kalan lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›