Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

45 min
keskitaso
122 kcal / 100g
1
0

Rapeakuoristen perunoiden valmistuksessa on muutama tärkeä työvaihe, mutta lopputulos on niin herkullinen, että se on vaiva väärti.

Ainekset

4 annosta
1 kg
(uusia) perunoita
50 g
2
valkosipulin kynsi
1 pkt (160 g)

Ohje

  1. Pese perunat tarvittaessa. Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Jäähdytä perunat nopeasti jääkylmällä vedellä. Valuta ja anna kuivua.
  3. Laita perunat uunivuokaan. Lisää voi nokareina. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä. Lisää ne vuokaan.
  4. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 30 min välillä sekoitellen, kunnes perunoiden pinta on rapea ja kauniin ruskea.
  5. Murenna salaattijuusto valmiiden perunoiden päälle.
  6. Tarjoa grillatun lihan tai kalan lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
122 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)