Siirry sisältöön
Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Rapeakuoristen perunoiden valmistuksessa on muutama tärkeä työvaihe, mutta lopputulos on niin herkullinen, että se on vaiva väärti.

Rapeat valkosipuli-yrttiperunat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Pese perunat tarvittaessa. Keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  2. Jäähdytä perunat nopeasti jääkylmällä vedellä. Valuta ja anna kuivua.
  3. Laita perunat uunivuokaan. Lisää voi nokareina. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä. Lisää ne vuokaan.
  4. Paista uunin yläosassa 225 asteessa 30 min välillä sekoitellen, kunnes perunoiden pinta on rapea ja kauniin ruskea.
  5. Murenna salaattijuusto valmiiden perunoiden päälle.
  6. Tarjoa grillatun lihan tai kalan lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 122 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 13,5 g
Rasva 5,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search