Runebergin pelti

Runebergin pelti

Runebergin leivonnaisen voi valmistaa myös pellillä, levykakun muotoon. Silloin et tarvitse erillisiä vuokia ja saat leikattua makupaloja niin pieniä kuin isoja. Värikäs kakku runsaalla kuorrutteella on juhlaväen mieleen. Ja kun hilloa löytyy välistäkin!

4 h 15 min
keskitaso
323 kcal / 100g
4
9

Ainekset18 palaa

18 palaa
2
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelirouhetta
1 rkl (3 tl)
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
175 g
1 prk (2 dl)

Kostutukseen

½ dl
vettä
½ dl
sokeria
1 ½ dl
punssia

Täyte ja pinnalle

3 ½ dl
vadelmahilloa
5 dl
tomusokeria
n. 2 rkl
vettä

Ohje

  1. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm). Mitä tasaisemmin levität taikinan, sitä tasaisemman kakun saat.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Puolita torttulevy. Tasaa halutessasi reunat.
  6. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää punssi.
  7. Kostuta toinen torttulevyistä valelemalla puolet kostutusliemestä. Levitä päälle 1 ½ dl hilloa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta. Anna maustua mielellään 2 - 3 h tai seuraavaan päivään.
  8. Pursota loppu hillo raidoksi kakun pinnalle. Sekoita tomusokeri ja vesi. Tarkista paksuus. Pursota sokeriseosta raitojen väliin kakkupinnalle.
  9. Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
323 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
49 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g
Kalsium
60 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)