Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Runebergin pelti

Runebergin leivonnaisen voi valmistaa myös pellillä, levykakun muotoon. Silloin et tarvitse erillisiä vuokia ja saat leikattua makupaloja niin pieniä kuin isoja. Värikäs kakku runsaalla kuorrutteella on juhlaväen mieleen. Ja kun hilloa löytyy välistäkin!

Runebergin pelti
Runebergin pelti

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl mantelirouhetta
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • 175 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön kevytkermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kevytkerma 2 dl UHT laktoositon

Kostutukseen

  • ½ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 1½ dl punssia

Täyte ja pinnalle

  • 3½ dl vadelmahilloa
  • 5 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Ohje

  1. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
  3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm). Mitä tasaisemmin levität taikinan, sitä tasaisemman kakun saat.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
  5. Puolita torttulevy. Tasaa halutessasi reunat.
  6. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää punssi.
  7. Kostuta toinen torttulevyistä valelemalla puolet kostutusliemestä. Levitä päälle 1 ½ dl hilloa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta. Anna maustua mielellään 2 - 3 h tai seuraavaan päivään.
  8. Pursota loppu hillo raidoksi kakun pinnalle. Sekoita tomusokeri ja vesi. Tarkista paksuus. Pursota sokeriseosta raitojen väliin kakkupinnalle.
  9. Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 305 kcal
Proteiini 3,7 g
Hiilihydraatti 47 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search