
Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
3 h 25 min
Yhteensä
4 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl mantelirouhetta
- 1 rkl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
-
175 g
Valio voita sulatettunaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 prk (2 dl)
Valio kevytkermaaLaktoositon Valio kevytkerma sopii kahvin joukkoon ja leivontaan. Lämpimiin ruokiin kevytkerma lisätään valmistuksen loppuvaiheessa. Uuniruokiin…
Kostutukseen
- ½ dl vettä
- ½ dl sokeria
- 1½ dl punssia
Täyte ja pinnalle
- 3½ dl vadelmahilloa
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon jäähtyneen voisulan ja kerman kanssa vuorotellen.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperille uunipellille (30 x 40 cm). Mitä tasaisemmin levität taikinan, sitä tasaisemman kakun saat.
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki.
- Puolita torttulevy. Tasaa halutessasi reunat.
- Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää punssi.
- Kostuta toinen torttulevyistä valelemalla puolet kostutusliemestä. Levitä päälle 1 ½ dl hilloa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta. Anna maustua mielellään 2 - 3 h tai seuraavaan päivään.
- Pursota loppu hillo raidoksi kakun pinnalle. Sekoita tomusokeri ja vesi. Tarkista paksuus. Pursota sokeriseosta raitojen väliin kakkupinnalle.
- Tarjoa kahvipöydän herkkuna tai kuuman kaakaon kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
310 kcal
Proteiini
3,5 g
Hiilihydraatti
49,7 g
Rasva
9,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,2 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa