Runebergin Whoopiet

Runebergin Whoopiet

Täytetty runebergin pikkuleipä on lainaa rapakon takaa, sillä pohjana oleva Whoopie-resepti on tällä kertaa maustettu runebergin tortun tyypillisillä mausteilla, eli mantelilla ja kardemummalla. Täyte on tuorejuustokerma, jossa punssi toimii mausteena. Koristelu on toteutettu perinteisen runebergin tortun tapaan.

1 h 2 min
keskitaso
285 kcal / 100g
1
1

Ainekset16 kpl

16 kpl
100 g
1 ¼ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
1 prk (250 g)
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 rkl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
¼ tl
suolaa

Täyte

1 prk (2 dl)
1 prk (200 g)
2 rkl
tomusokeria
n. 2 rkl
punssia

Lisäksi

2 dl
vadelmahilloa
1 annosta
sokerikuorrutetta

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna ja maitorahka. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
  2. Pursota taikinasta n. 32 kpl pyöreitä leivospohjia (Ø n. 5 cm) leivinpaperin päälle pellille. Paista palat 175 asteisessa uunissa n. 17 min tai kunnes kypsiä.
  3. Valmista täyte: Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja punssi.
  4. Pursota täytteestä rengas whoopie-pohjan päälle. Pursota vadelmahilloa täytteen keskelle. Laita toinen whoopie-pohja päälle.
  5. Koristele whoopiet sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.
  6. Whoopiet ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasaantuneet ja rakenne hieman pehmentynyt.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
285 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
15 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)