Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä, Nauvon limppu valmistetaan piimään. Sen maku on parhaimmillaan päivä, pari valmistuksesta. Säilytä leipä jääkaapissa.

3 h 55 min
keskitaso
216 kcal / 100g
9
28

Ainekset3 vuokaleipää

3 vuokaleipää
1 l
75 g
hiivaa
3 dl
mämmi-leipämaltaita , esim. Laihian Mallas
1 ½ dl
tummaa siirappia
1 ½ dl
fariinisokeria
1 rkl
suolaa
4 dl (220 g)
ruisjauhoja
9 dl (585 g)
vehnäjauhoja
3 dl
vehnärouhetta , esim. Korpela

Voiteluun

½ dl
kahvia
½ dl
tummaa siirappia

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää maltaat.
  2. Lisää siirappi, fariinisokeri ja suola. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi ruis- ja vehnäjauhot sekä vehnärouhe. Alusta taikinaksi. Ripota pinnalle vähän jauhoja.
  3. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, n. 1,5 t.
  4. Voitele huolella ja korppujauhota 3 pitkänomaista leipävuokaa (tilavuus n. 1,3 l). Voit käyttää halutessasi myös 1,5 litran vetoista, alumiinista kertakäyttövuokaa (esim. Eskimo). Jaa taikina vuokiin.
  5. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa ensin 1 t 20 min. Valele leipien pinta lämpimällä kahvi-siirappiseoksella. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla.
  6. Laita leivät takaisin uuniin ja kypsennä vielä 40 min.
  7. Ota uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa.
  8. Kumoa leivät vuoista. Laita ritilälle jäähtymään liinalla peitettynä.
  9. Leivän maku on parhaimmillaan 1 - 2 päivän kuluttua valmistuksesta. Tarjoa voin ja Valio Salaneuvos juuston kanssa. Säilytä leipä jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
216 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
2 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)