Siirry sisältöön
Savulohi-juustosalaatti

Savulohi-juustosalaatti

Keväinen salaatti yhdistää keveitä kasviksia lämminsavustettuun loheen ja voimakkaaseen juustoon. Tarjoa tuoreen leivän kanssa lounaaksi tai osana noutopöytää.

Savulohi-juustosalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 350 g lämminsavulohta tai -siikaa (perattuna 250 g)
  • 1 iso (250 g) hapahko omena, esim. Granny Smith
  • ½ pkt (à 300 g)
    Valio Ritari® juustoa
    Valio Ritari® on luonteikas kermajuusto, jota kypsytetään aina vähintään yhdeksän kuukautta. Sen maku on ylväs,…
    Valio Ritari® e300 g
  • 1 nippu (100 g) kevätsipulia
  • 1 ruukku jääsalaattia

Kapris-munakastike

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 2 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl sokeria

Koristeeksi

  • 1 rkl kapriksia
  • 1 keitetty (10 min) kananmuna

Ohje

  1. Laita 3 munaa kiehumaan kastiketta ja salaatin koristelua varten.
  2. Perkaa ja paloittele savukala. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai tangoiksi.
  3. Huuhtele ja kuivaa kevätsipuli ja jääsalaatti. Hienonna kevätsipuli. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
  4. Laita kaikki salaatin ainekset kerroksittain laakealle vadille.
  5. Yhdistä kastikeainekset kannumaisessa astiassa. Hienonna hetki sauvasekoittimella. (Jos käytät vaihtoehtona olevaa maitoa omenamehun sijaan kastikkeen ohennukseen, lisää tarvittaessa sitruunamehua.)
  6. Kaada kastike salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle kaprikset. Koristele vati lohkoiksi leikatulla munalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 9,3 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search