Savulohi-juustosalaatti

Savulohi-juustosalaatti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Savulohi-juustosalaatti

Savulohi-juustosalaatti

Keväinen salaatti yhdistää keveitä kasviksia lämminsavustettuun loheen ja voimakkaaseen juustoon. Tarjoa tuoreen leivän kanssa lounaaksi tai osana noutopöytää.

Valmistusaika

Työaika
35 min
Yhteensä
35 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
350 g
lämminsavulohta tai -siikaa (perattuna 250 g)
1 iso (250 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
½ pkt (à 300 g)
Valio Ritari® juustoa

tai 150 gValio Turunmaa® juustoa
1 nippu (100 g)
kevätsipulia
1 ruukku
jääsalaattia

Kapris-munakastike

1 prk (180 g)
1 dl
Valio omenatäysmehua

tai 1 dlValio Eila® maitojuomaa
2
keitettyä (10 min) kananmunaa
2 rkl
kapriksia
1 tl
sitruunapippuria
1 rkl
sitruunamehua
1 - 2 tl
sokeria

Koristeeksi

1 rkl
kapriksia
1
keitetty (10 min) kananmuna

Ohje

  1. Laita 3 munaa kiehumaan kastiketta ja salaatin koristelua varten.
  2. Perkaa ja paloittele savukala. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai tangoiksi.
  3. Huuhtele ja kuivaa kevätsipuli ja jääsalaatti. Hienonna kevätsipuli. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
  4. Laita kaikki salaatin ainekset kerroksittain laakealle vadille.
  5. Yhdistä kastikeainekset kannumaisessa astiassa. Hienonna hetki sauvasekoittimella. (Jos käytät vaihtoehtona olevaa maitoa omenamehun sijaan kastikkeen ohennukseen, lisää tarvittaessa sitruunamehua.)
  6. Kaada kastike salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle kaprikset. Koristele vati lohkoiksi leikatulla munalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
127 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.