Savulohi-juustosalaatti

Savulohi-juustosalaatti

Keväinen salaatti yhdistää keveitä kasviksia lämminsavustettuun loheen ja voimakkaaseen juustoon. Tarjoa tuoreen leivän kanssa lounaaksi tai osana noutopöytää.

Ainekset6 annosta

6 annosta
350 g
lämminsavulohta tai -siikaa (perattuna 250 g)
1 iso (250 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
½ pkt (à 300 g)
Valio Ritari® juustoa
tai Valio Turunmaa® juustoa
1 nippu (100 g)
kevätsipulia
1 ruukku
jääsalaattia

Kapris-munakastike

1 prk (200 g)
1 dl
2
keitettyä (10 min) kananmunaa
2 rkl
kapriksia
1 tl
sitruunapippuria
1 rkl
sitruunamehua
1 - 2 tl
sokeria

Koristeeksi

1 rkl
kapriksia
1
keitetty (10 min) kananmuna

Ohje

  1. Laita 3 munaa kiehumaan kastiketta ja salaatin koristelua varten.
  2. Perkaa ja paloittele savukala. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi tai tangoiksi.
  3. Huuhtele ja kuivaa kevätsipuli ja jääsalaatti. Hienonna kevätsipuli. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
  4. Laita kaikki salaatin ainekset kerroksittain laakealle vadille.
  5. Yhdistä kastikeainekset kannumaisessa astiassa. Hienonna hetki sauvasekoittimella. Jos käytät maitoa kastikkeen ohennukseen, lisää tarvittaessa sitruunamehua.
  6. Kaada kastike salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripota pinnalle kaprikset. Koristele vati lohkoiksi leikatulla munalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g
Kalsium
137 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)