Hiillostettu lohitartar & caesarsalaatti

Hiillostettu lohitartar & caesarsalaatti

45 min
keskitaso
172 kcal / 100g
2
2

Mainio, uudenlainen ruoka buffet-pöytään, sopii myös pääruoaksi! Hiillostunut maku ja väri syntyy siitä, että lohitartarpihvit paistetaan kuumalla, kuivalla pannulla ilman rasvaa. Caesarsalaatti viimeistelee ruoan raikkaudellaan.

Ainekset

30 cocktail-annosta

Caesarkastike

1 prk (150 g)
1 ½ dl
1 dl
1
valkosipulin kynsi
5
anjovisfileetä

Lohitartar

400 g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä (n. 600 g perkaamatonta lohifileetä)
100 g
sipulia
½ tl
suolaa
1 viipale
paahtoleipää raastettuna
½ pkt (à 200 g)

Lisäksi

1 ruukku
roomansalaattia
1 ruukku
rucolaa
1 dl

Koristeluun

limetin lohkoja ja ruohosipulia

Ohje

  1. Valmista kastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Sekoita sauvasekoittimella. Laita valmis kastike maustumaan kylmään.
  2. Leikkaa lohi pieniksi 1/2 cm:n kuutioiksi.
  3. Hienonna sipuli. Yhdistä kaikki lohitartarin aineet keskenään.
  4. Muotoile massasta 30 pientä pihviä.
  5. Paista pihvit kuumalla ja kuivalla pannulla pienissä erissä n. 1 min / puoli tai kunnes molemmat puolet ovat saaneet tumman paistopinnan.
  6. Pese, kuivaa ja revi roomansalaatti. Hienonna ja sekoita rucolaa sen joukkoon.
  7. Lisää salaattiin caesarkastiketta. Voit jättää kastiketta myös erikseen tarjoiltavaksi.
  8. Kokoa annokset paperisiin muffinivuokiin siten, että alimmaiseksi tulee salaattia ja päälle lohitartar.
  9. Ripottele päälle juustoraastetta. Koristele limetin lohkoilla ja ruohosipulilla.

Vinkki

* Voit kypsentää lohitartarit halutessasi myös uunissa 225 asteessa n. 10 min.* Hiillostetun lohitartarin voi tarjota myös pääruokana. Silloin ohjeen annoksesta riittää n. 4:lle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
13 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
131 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)