Siirry sisältöön
Hiillostettu lohitartar & caesarsalaatti

Hiillostettu lohitartar & caesarsalaatti

Mainio, uudenlainen ruoka buffet-pöytään, sopii myös pääruoaksi! Hiillostunut maku ja väri syntyy siitä, että lohitartarpihvit paistetaan kuumalla, kuivalla pannulla ilman rasvaa. Caesarsalaatti viimeistelee ruoan raikkaudellaan.

Hiillostettu lohitartar & caesarsalaatti

Ainesosat

cocktail-annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Caesarkastike

  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 1½ dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 5 anjovisfileetä

Lohitartar

  • 400 g ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
  • 100 g sipulia
  • ½ tl suolaa
  • 1 viipale paahtoleipää raastettuna
  • ½ pkt (à 200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon

Lisäksi

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Koristeluun

  • 0 kg limetin lohkoja ja ruohosipulia

Ohje

  1. Valmista kastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään. Sekoita sauvasekoittimella. Laita valmis kastike maustumaan kylmään.
  2. Leikkaa lohi pieniksi 1/2 cm:n kuutioiksi.
  3. Hienonna sipuli. Yhdistä kaikki lohitartarin aineet keskenään.
  4. Muotoile massasta 30 pientä pihviä.
  5. Paista pihvit kuumalla ja kuivalla pannulla pienissä erissä n. 1 min / puoli tai kunnes molemmat puolet ovat saaneet tumman paistopinnan.
  6. Pese, kuivaa ja revi roomansalaatti. Hienonna ja sekoita rucolaa sen joukkoon.
  7. Lisää salaattiin caesarkastiketta. Voit jättää kastiketta myös erikseen tarjoiltavaksi.
  8. Kokoa annokset paperisiin muffinivuokiin siten, että alimmaiseksi tulee salaattia ja päälle lohitartar.
  9. Ripottele päälle juustoraastetta. Koristele limetin lohkoilla ja ruohosipulilla.

Vinkki

Voit kypsentää lohitartarit halutessasi myös uunissa 225 asteessa n. 10 min.

Hiillostetun lohitartarin voi tarjota myös pääruokana. Silloin ohjeen annoksesta riittää n. 4:lle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 158 kcal
Proteiini 10,9 g
Hiilihydraatti 3 g
Rasva 11,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,9 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • limetin lohkoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search