Siirry sisältöön
Lämmin katkarapu-lohisalaatti

Lämmin katkarapu-lohisalaatti

Lämmin salaatti on maukas ja täyttävä arkiruoka. Lämpimän salaatin pohjan voit käyttää esimerkiksi riisiä, nuudeleita tai vaikka paistettuja kasviksia.

Lämmin katkarapu-lohisalaatti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g kirjolohifileetä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 l vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1  (150 g) fenkoli
  • 1 iso hapahko omena
  • 150 g katkarapuja, MSC-sertifioitu
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 ruukku rucolaa

Kastike

  • 1 prk (200 g)
    Valio Bulgarian jogurttia
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g
  • 1 rkl fariinisokeria

Ohje

  1. Leikkaa kalafilee nahattomaksi, poista ruodot ja kuutioi filee. Valuta päälle sitruunamehu ja ripottele sitruunapippuri ja suola. Sekoita ja anna maustua.
  2. Laita riisi kiehumaan liemikuutiolla maustettuun veteen. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja kuorittu omena pieniksi kuutioiksi.
  4. Sulata ja valuta katkaravut.
  5. Ruskista kalakuutiot nopeasti kuumalla, tilavalla pannulla Oivariinissa kullanruskeiksi. Lisää pannun toiselle reunalle fenkoli. Sekoittele hetken aikaa. Lisää omenakuutiot ja katkaravut. Kuumenna, sekoita ja nosta sitten pannu levyltä.
  6. Kaada riisi lävikköön, valuta ja huuhtele nopeasti. Kaada riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle kuuma lohiseos. Ripottele päälle rucolaa.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset.
  8. Tarjoa valkosipulipatongin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 72 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 7,1 g
Rasva 2,6 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search