Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Loimulohi Caesar

Caesar-salaatteja on moneen lähtöön. Loimulohen käyttö tässä kalaisessa versiossa tuo sekä makua että näköä annokseen. Sen tilalla voi käyttää myös lämminsavulohta.

Loimulohi Caesar
Loimulohi Caesar

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 grahampaahtoleipäviipaletta
  • 1 kerä (450 g) jäävuorisalaattia
  • 700 g loimu- tai lämminsavulohta
  • 6 kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 0 kg sitruuna- tai limelohkoja

Kastike

  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 7 (25 g) anjovisfileitä
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ pussia (à 130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon

Ohje

  1. Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin maustumaan
  2. Leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Paahda ne kuivalla pannulla tai uunin yläosassa 200 asteessa rapeiksi krutongeiksi.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Paloittele lohi isohkoiksi paloiksi.
  4. Yhdistä salaatti ja kastike juuri ennen tarjoilua. Viimeistele salaattiannokset lohipaloilla, krutongeilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja juustoraasteella.
  5. Tarjoa sitruuna- tai limelohkojen kanssa.

Vinkki

Jätä osa kastikkeesta erikseen tarjottavaksi. Näin ruokailijat voivat itse säädellä kastikkeen määrää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 177 kcal
Proteiini 12,8 g
Hiilihydraatti 3,8 g
Rasva 12,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruuna-
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search