Loimulohi Caesar

Loimulohi Caesar

20 min
helppo
168 kcal / 100g
1
0

Caesar-salaatteja on moneen lähtöön. Loimulohen käyttö tässä kalaisessa versiossa tuo sekä makua että näköä annokseen. Sen tilalla voi käyttää myös lämminsavulohta.

Ainekset

4 annosta
2
grahampaahtoleipäviipaletta
1 kerä (450 g)
jäävuorisalaattia
700 g
loimu- tai lämminsavulohta
6 kpl
kirsikkatomaatteja
2 rkl
sitruuna- tai limelohkoja

Kastike

1 rkl
vaaleaa siirappia
7 kpl ( 25 g)
anjovisfileitä
1 dl
½ pussia (à 130 g)
1 rasia (200 g)

Ohje

  1. Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin maustumaan
  2. Leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Paahda ne kuivalla pannulla tai uunin yläosassa 200 asteessa rapeiksi krutongeiksi.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Paloittele lohi isohkoiksi paloiksi.
  4. Yhdistä salaatti ja kastike juuri ennen tarjoilua. Viimeistele salaattiannokset lohipaloilla, krutongeilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja juustoraasteella.
  5. Tarjoa sitruuna- tai limelohkojen kanssa.

Vinkki

Jätä osa kastikkeesta erikseen tarjottavaksi. Näin ruokailijat voivat itse säädellä kastikkeen määrää.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
168 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
11 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
76 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)