Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Seesamikanaa ja jogurttikas­tiketta

Tahini eli seesamitahna maustaa broilerin lempeällä tavalla. Lihan pintaan pyöräytetyt seesaminsiemenet tuovat ruokaan rapsakkaa rakennetta ja raikas jogurttikastike viimeistelee kokonaisuuden. Kokeile myös salaattina!

Seesamikanaa ja jogurttikastiketta
Seesamikanaa ja jogurttikastiketta

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 (n. 600 g) maustamattomia broilerin rintafileitä (luuton)
  • 3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä

Marinadi

  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl tahinia
  • 3 rkl limetin mehua
  • ½ tl jauhettua korianteria

Chili-jogurt­ti­kastike

  • 2 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ rkl sokeria
  • 1 punainen chilipalko, vahva, hienonnettuna
  • 1½ rkl limetin mehua

Paistamiseen

  • 4 (n. 600 g) maustamattomia broilerin rintafileitä (luuton)
  • 3 rkl kuorittuja seesaminsiemeniä

Marinadi

  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ dl tahinia
  • 3 rkl limetin mehua
  • ½ tl jauhettua korianteria

Chili-jogurt­ti­kastike

  • 2 dl Valio Keittiön turkkilaista jogurttia
  • ½ rkl sokeria
  • 1 punainen chilipalko, vahva, hienonnettuna
  • 1½ rkl limetin mehua

Paistamiseen

  • 2 Valio Oivariini® juoksevaa

Ohje

  1. Mittaa marinadin ainekset isoon pakastepussiin. Painele pussia, kunnes marinadi on tasaista.
  2. Leikkaa rintafileet pituussuunnassa n. 2 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
  3. Laita lihat marinadipussiin. Sulje pussi. Pyörittele, että marinadi levittyy lihojen pinnalle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Ota lihat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  4. Valmista jogurttikastike yhdistämällä ainekset. Jätä jääkaappiin maustumaan.
  5. Kuumenna Oivariini rasva pannulla. Nostele lihat (älä pyyhi marinadia pois) pannulle ja paista kypsiksi.
  6. Pyörittele broilerisuikaleet kuumina seesaminsiemenissä.
  7. Tarjoa seesamikana jogurttikastikkeen sekä keitetyn riisin kanssa.

Vinkki

Valmista salaattipohja, nosta päälle seesamikanasuikaleita. Valuta jogurttikastiketta annoksen päälle. Nauti pääruokasalaattina.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 15,7 g
Hiilihydraatti 2 g
Rasva 9,9 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1