Seesamikanaa ja jogurttikastiketta

Seesamikanaa ja jogurttikastiketta

3 h
helppo
136 kcal / 100g
4
1

Tahini eli seesamitahna maustaa broilerin lempeällä tavalla. Lihan pintaan pyöräytetyt seesaminsiemenet tuovat ruokaan rapsakkaa rakennetta ja raikas jogurttikastike viimeistelee kokonaisuuden. Kokeile myös salaattina!

Ainekset

4 annosta
4 kpl (n. 600 g)
maustamattomia broilerin rintafileitä (luuton)
3 rkl
kuorittuja seesaminsiemeniä

Marinadi

2 rkl
soijakastiketta
½ dl
tahinia
3 rkl
limetin mehua
½ tl
jauhettua korianteria

Chili-jogurttikastike

2 dl
½ rkl
sokeria
1
punainen chilipalko , vahva hienonnettuna
1 ½ rkl
limetin mehua

Paistamiseen

n. 2 rkl

Ohje

  1. Mittaa marinadin ainekset isoon pakastepussiin. Painele pussia, kunnes marinadi on tasaista.
  2. Leikkaa rintafileet pituussuunnassa n. 2 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
  3. Laita lihat marinadipussiin. Sulje pussi. Pyörittele, että marinadi levittyy lihojen pinnalle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Ota lihat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä.
  4. Valmista jogurttikastike yhdistämällä ainekset. Jätä jääkaappiin maustumaan.
  5. Kuumenna Oivariini rasva pannulla. Nostele lihat (älä pyyhi marinadia pois) pannulle ja paista kypsiksi.
  6. Pyörittele broilerisuikaleet kuumina seesaminsiemenissä.
  7. Tarjoa seesamikana jogurttikastikkeen sekä keitetyn riisin kanssa.

Vinkki

Valmista salaattipohja, nosta päälle seesamikanasuikaleita. Valuta jogurttikastiketta annoksen päälle. Nauti pääruokasalaattina.
Alkuun
Vaniljahummus
10 min
Jälkeen
Mangopiimäkakku
4 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
16 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
7 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
54 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (1)

Nimetön24.6.2017 kello 10:23
Tein tätä juhannuksena, helppo tehdä, todella hyvää. Suosittelen tekemään heti tupla-annoksen, katoaa heti lautaselta. Lime unohtui kauppalistalta, mutta sitruuna toimi myös hyvin.