Siirry sisältöön
Sipulinen jauheliha-pai

Sipulinen jauheliha-pai

Ruokaisa piirakka kätkee kannen alle suosikkitäytteen - jauhelihaa, maukkaita kasviksia ja juustoa.

Sipulinen jauheliha-pai

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kermaviilivoitaikina

  • 150 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk
    Valio Eila® kermaviiliä
    Valio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
    Valio kermaviili 200 g laktoositon

Täyte

  • 800 g sipulia
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 (400 g) punaista paprikaa
  • 2 (175 g) tomaattia
  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 3-4  valkosipulin kynttä
  • 1¼ tl suolaa
  • 2 tl basilikaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 dl
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat 3/4 korkeudelle.
  4. Siirrä vuoka ja kannen taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
  5. Hienonna sipulit, kuutioi paprikat ja paloittele tomaatit. Ruskista jauheliha voissa isossa paistokasarissa tai padassa
  6. Lisää sipulit ja hauduta ne pehmeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit, paprikat ja tomaatit. Mausta seos suolalla, basilikalla, pipurisekoituksella ja paprikajauheella. Nosta kattila liedeltä
  7. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen persilja ja juustoraaste. Sekoita.
  8. Kauli lopusta taikinasta kansi. Kaada täyte vuokaan ja nosta taikinakansi päälle. Sulje reunat. Sivele kansi munalla. Pistele haarukalla.
  9. Paista 175 asteessa n. 50 min. Tarjoa Sipulinen jauheliha-pai haaleana tai jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 162 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 11,9 g
Rasva 9,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search