Sipulinen jauheliha-pai

Sipulinen jauheliha-pai

1 h 20 min
keskitaso
171 kcal / 100g
1
0

Ruokaisa piirakka kätkee kannen alle suosikkitäytteen - jauhelihaa, maukkaita kasviksia ja juustoa.

Ainekset

10 annosta

Kermaviilivoitaikina

150 g
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 prk

Täyte

800 g
sipulia
400 g
naudan paistijauhelihaa
2 (400 g)
punaista paprikaa
2 (175)
tomaattia
2 rkl
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 ½ tl
suolaa
2 tl
basilikaa
1 tl
pippurisekoitusta
1 tl
paprikajauhetta
1 dl
hienonnettua persiljaa
150 g

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla.
  2. Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  3. Erota taikinasta reilu 1/4 kanneksi. Vuoraa lopulla taikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat 3/4 korkeudelle.
  4. Siirrä vuoka ja kannen taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
  5. Hienonna sipulit, kuutioi paprikat ja paloittele tomaatit. Ruskista jauheliha voissa isossa paistokasarissa tai padassa
  6. Lisää sipulit ja hauduta ne pehmeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit, paprikat ja tomaatit. Mausta seos suolalla, basilikalla, pipurisekoituksella ja paprikajauheella. Nosta kattila liedeltä
  7. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen persilja ja juustoraaste. Sekoita.
  8. Kauli lopusta taikinasta kansi. Kaada täyte vuokaan ja nosta taikinakansi päälle. Sulje reunat. Sivele kansi munalla. Pistele haarukalla.
  9. Paista 175 asteessa n. 50 min. Tarjoa Sipulinen jauheliha-pai haaleana tai jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
171 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
10 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
125 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)