Siirry sisältöön
Siskonmakkarakeitto, alkaen 1 v

Siskonmakkarakeitto, alkaen 1 v

Siskonmakkarakeitto on maukas arkiruoka, jota juurekset värittävät. Keitto käy sellaisenaan pienille lapsille. Aikuiset voivat lisätä ripauksen suolaa keittolautaselleen. Kokeile keiton höysteeksi yrttijogurttia, se antaa piristävän lisän tutulle keitolle!

Siskonmakkarakeitto, alkaen 1 v

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • 8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 450 g perunoita
  • 1 pussi (250 g) keittojuureksia tai kasvissuikaleita
  • 400 g siskonmakkaraa

Yrttijogurtti

  • 3 dl
    Valio A+™ rasvatonta luonnonjogurttia
    Valio A+™ luonnonjogurtti rasvaton on pehmeää ja keveydestään huolimatta ihanan täyteläistä jogurttia. Nauti sellaisenaan tai…
    Valio A+™ luonnonjogurtti 1 kg rasvaton laktoositon
  • 3 rkl tuoretta persiljaa tai ruohosipulia, hienonnettuna
  • 1 tl sokeria

Ohje

  1. Aloita tästä: Laita jogurtti valumaan suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen. (Voit halutessasi käyttää jogurtin sellaisenaan valuttamatta.)
  2. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Laita kiehumaan liedelle.
  3. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan.
  4. Lisää keittojuurekset. Voit käyttää pakastettujen tilalla tuoreita vihanneksia, esim. porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, sipulia tai purjoa, selleriä.
  5. Anna kiehua kannen alla kypsiksi.
  6. Lisää siskonmakkarat puristamalla massa kuorestaan keittoon pieninä palloina. Keitä 5 - 10 min.
  7. Mausta valutettu jogurtti aivan hienoksi leikatulla persiljalla tai ruohosipulilla sekä sokerilla.
  8. Lisää lusikallinen yrttijogurttia keittoannoksen päälle lautaselle.
  9. Tarjoa lisänä ruisleipää.

Vinkki

Ota keittoa sellaisenaan perheen pienimmille. Aikuiset voivat lisätä ripauksen suolaa keittolautaselle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 59 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 4,2 g
Rasva 2,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search