Sitruunainen suklaakääretorttu

Sitruunainen suklaakääretorttu

40 min
keskitaso
346 kcal / 100g
3
4

Kääri unelmaisen kääretortun täytteeksi ihana voikreemi. Anna täyteainesten temperoitua huoneenlämpöisiksi ennen niiden yhdistämistä. Sitruunatuorejuustolla syntyy sitruunainen täyte, vaniljatuorejuustolla lempeämpi, vaniljainen kreemi. Ohje on laktoositon ja gluteeniton.

Ainekset

15 palaa

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

100 g
1 dl
tomusokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä. Tarkkaile kypsymistä, ettei pinta tummu liikaa.
  4. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  5. Notkista voi tarvittaessa vielä mikrossa. Lisää sokerit ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Levitä seos jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri rullaksi. Tarjoa huoneenlämpöisenä.

Vinkki

* Jos käytät Valio Viola® vanilja tuorejuustoa, jätä vaniljasokeri täytteestä pois.* Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla tai mansikka- tai hedelmäviipaleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
346 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
18 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)