Sitruunajuustokakku

Sitruunajuustokakku

Raikas sitruunainen juustokakku tuo keltaisuudellaan raikkaan ja hyväntuulisen tuulahduksen kahvipöytään. Ja luulenpa, että myös maku ilostuttaa. Perinteikäs sitruunajuustokakku on tehty nyt keltaiselle marsipaanimassapohjalle lisäten väriloistoa, mutta kakun voi valmistaa myös keksimurupohjasta.

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja ja minisitruunakoristeet

250 g
marsipaanimassaa , keltaista
75 g
1 ¼ dl
korppujauhoja

Täyte

3
liivatetta
2 dl
1 rasia (200 g)
2 prk (à 200 g)
1 rkl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua

Kuorrute

1
liivatelehti
1 ½ dl
lemon curdia
2 ½ rkl
sitruunamehua

Koristeluun

mintunlehtiä

Ohje

  1. Ota marsipaanista kolme (à n. 15 g) nokaretta ja muotoile ne minisitruunoiksi. Kuvioi kevyin haarukanpistoin. Jätä huoneenlämpöön kovettumaan, älä peitä.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja paloiteltu marsipaanimassa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon korppujauho. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Taputtele marsipaanipohja pohjalle ja n. 1 cm reunoille. Nosta kylmään (pakastimeen 10 min tai jääkaappiin 30 min).
  3. Täyte

  4. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen.
  5. Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää rahka ja sokeri, sekoita.
  6. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon valutetut liivatteet. Valuta liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa 2 h, jonka jälkeen voit valmistaa pintakerroksen.
  8. Pinta ja koristelu

  9. Liota liivatelehteä 5 min kylmässä vedessä. Mittaa lemon curd kulhoon. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Sulata joukkoon liivate. Sekoita liivateseos lemon curdiin samalla sekoittaen.
  10. Valuta ja tasoita kuorrute kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa 3 h tai seuraavaan päivään.
  11. Koristele kakku mintunlehdillä ja sitruunakoristein juuri ennen tarjoilua.
Vinkki

Vinkki

Marsipaanimassa sulaa pitkään säilytettäessä. Kakun marsipaanikoristeet kannattaa laittaa kakulle vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluat valita kakkuun perinteisen keksimurupohjan, murskaa 175 g (digestive) keksejä ja sekoita joukkoon 75 g sulatettua Valio voita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
305 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›