Sitruunapasta

Sitruunapasta

20 min
keskitaso
221 kcal / 100g
7
4

Sitruunapasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista ruokaa, joka vie kielen mennessään.

Ainekset

4 annosta
1
sitruuna
1 ½ dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
100 g
parmesaania raastettuna
1 tl
sokeria
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa
500 g
tuorepastaa esim. spagettia
1 ruukku
rucolaa

Ohje

  1. Pese sitruuna huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta kuori ja purista mehu.
  2. Kuumenna valkoviini ja sitruunamehu kattilassa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on jäljellä puolet.
  3. Lisää kerma, sokeri, 3/4 juustoraasteesta ja sitruunakuoriraasteesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä samaa aikaan tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  4. Kaada kuuma kastike pastan joukkoon. Revi joukkoon rucola. Viimeistele lopulla juustoraasteella ja sitruunankuoriraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
221 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
5 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
111 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)