
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Yhteensä
3 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 175 g keksejä, Bastogne
- 75 g Valio Eila® voita
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
Täyte
- 3 liivatetta
- 350 g suklaa-pähkinälevitettä
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2 rkl kahvia tai maitoa
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Koristeluun
- 20 g tummaa suklaata
- 2½ rkl hasselpähkinää
Pohja
- 175 g keksejä, Bastogne
- 75 g Valio Eila® voita
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
Täyte
- 3 liivatetta
- 350 g suklaa-pähkinälevitettä
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2 rkl kahvia tai maitoa
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Koristeluun
- 20 g tummaa suklaata
- 2½ rkl hasselpähkinää
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit, lisää joukkoon sulatettu voi ja hasselpähkinärouhe.
- Pingota leivinpaperi ø 20 cm irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Painele keksiseos pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen.
- Lusikoi suklaalevite kulhoon, purkin reunoille saa jäädä hiukan levitettä, se käytetään koristelussa.
- Vatkaa joukkoon maustettu rahka. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan kahvi- tai maitotilkkaan ja sekoita täytteeseen. Vaahdota lopuksi kerma ja nostele täytteen joukkoon.
- Levitä täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään väh. 2 tunniksi.
- Sulata suklaa ja lusikoi siitä leivinpaperille pieniä kolikon kokoisia täpliä, vedä lusikan pesällä yhdeltä reunalta paperia pitkin, jotta kuvio leviää. Anna jähmettyä jääkaapissa.
- Koristele kakku. Sulata levitepurkin reunoille jäänyt levite mikrossa ja valuta ohuena nauhana kakun reunalle. Ripottele päälle rouhittua hasselpähkinää ja paina suklaakoristeet viimeistelyksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
0 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatti
0 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.