
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
5 h
Yhteensä
5 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Mehevä suklaapohja
-
¾ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 kananmuna
- 1 dl fariinisokeria
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse
- 250 g tummaa leivontasuklaata (55-70%)
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (150 g)
Valio Keittiön crème fraîcheaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- suklaarouhetta
Mehevä suklaapohja
- ¾ dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 kananmuna
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl Valio maitoa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Suklaamousse
- 250 g tummaa leivontasuklaata (55-70%)
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
Koristeluun
- suklaarouhetta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pohjan ainekset. Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 23 cm).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä, älä irrota vuoasta.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset erillisiin kulhoihin.
- Vaahdota täytteen raaka-aineet seuraavassa järjestyksessä, niin vatkaimen teriä ei tarvitse puhdistaa välissä: Vaahdota valkuaiset ja ½ dl sokeria napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja ½ dl sokeria sekaisin isossa kulhossa. Vaahdota kerma ja crème fraîche yhdistettynä jämäkäksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Yhdistä suklaa samalla vatkaten keltuaisvaahtoon. Sekoita joukkoon kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Poista kakku vuoasta, koristele pinta suklaarouheella ja nonparellilla tai vaikka suklaakaramelleilla. Nosta kakku jääkaapista vasta juuri ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
332 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
27,9 g
Rasva
22,3 g
Tyydyttynyt rasva
10,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suklaarouhetta
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.