Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaatäytekeksit

Itse tehdyt suklaatäytekeksit valmistuvat vain muutamasta raaka-aineesta. Suklaisen täytteen annostelussa kannattaa käyttää apuna pursotinta.

Suklaatäytekeksit
Suklaatäytekeksit

Ainesosat

täytekeksiä

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1¼ dl kaakaotomusokeria
  • 1 kananmuna

Täyte


Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  2. Lisää vehnäjauhot. Sekoita nopeasti - älä vaivaa. Siirrä taikina tunniksi jääkaappiin.
  3. Muovaa taikina tasaiseksi palloksi. (Taikinaa on helpompi käsitellä, jos jaat sen ensin kahtia.) Kauli taikina 2 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä.
  4. Ota muotilla n. Ø 5 cm pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Ota halutessasi pienellä piparimuotilla keskus pois puolesta määrästä keksejä. Paista ne samalla pellillä pikkukekseiksi (sopivat esim. leivonnaisten koristeluun) tai leivo uudelleen.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 6 - 7 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte. Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto. Sekoita kunnes tasaista. Anna jäähtyä (ja siirrä pursotinpussiin). Siirrä jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt sopivasti.
  7. Täytä keksit - helpoiten se onnistuu pursottamalla. Pursota täytettä pohjakekseille ja paina kansikeksi kiinni.
  8. Säilytä täytetyt keksit jääkaapissa. Keksit säilyvät täytettyinä jääkaapissa ilmavassa rasiassa n. 1 - 2 vrk, sen jälkeen ne alkavat menettää rapsakkuutta.

SÄILYTYSVINKKI

  1. Keksit voit leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Täyttämättömät keksit voi säilyttää ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä. ja ne säilyvät viikkoja. Keksit voi myös pakastaa ilman täytettä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 435 kcal
Proteiini 4,9 g
Hiilihydraatti 40,6 g
Rasva 27,8 g
Tyydyttynyt rasva 16 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search