Suklaatäytekeksit

Suklaatäytekeksit

Valmista keksit ja täytä ne suklaisella täytteellä. Nämä ovat vähän kuin itsevalmistettuja Dominokeksejä!

2 h 6 min
keskitaso
438 kcal / 100g
3
8

Ainekset30 täytekeksiä

30 täytekeksiä
150 g
1 ¼ dl
kaakaotomusokeria
1
kananmuna
3 ¼ dl
vehnäjauhoja

Täyte

100 g
1 ¼ dl
kaakaotomusokeria
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
tai Valio Viola® vanilja tuorejuustoa

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  2. Lisää vehnäjauhot. Sekoita nopeasti - älä vaivaa. Siirrä taikina tunniksi jääkaappiin.
  3. Muovaa taikina tasaiseksi palloksi. (Taikinaa on helpompi käsitellä, jos jaat sen ensin kahtia.) Kauli taikina 2 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä.
  4. Ota muotilla n. Ø 5 cm pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Ota halutessasi pienellä piparimuotilla keskus pois puolesta määrästä keksejä. Paista ne samalla pellillä pikkukekseiksi (sopivat esim. leivonnaisten koristeluun) tai leivo uudelleen.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 6 - 7 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  6. Täytä keksit - helpoiten se onnistuu pursottamalla. Pursota täytettä pohjakekseille ja paina kansikeksi kiinni.
  7. Säilytä täytetyt keksit jääkaapissa. Keksit säilyvät täytettyinä jääkaapissa ilmavassa rasiassa n. 1 - 2 vrk, sen jälkeen ne alkavat menettää rapsakkuutta.
  8. Täyte

  9. Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto. Sekoita kunnes tasaista. Anna jäähtyä (ja siirrä pursotinpussiin). Siirrä jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt sopivasti.

Vinkki

Keksit voit leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Täyttämättömät keksit voi säilyttää ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä. ja ne säilyvät viikkoja. Keksit voi myös pakastaa ilman täytettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
438 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
29 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)