
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 6 min
Yhteensä
2 h 6 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl kaakaotomusokeria
- 1 kananmuna
Täyte
- 3¼ dl vehnäjauhoja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1¼ dl kaakaotomusokeria
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 rasia (200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
Voit kokeilla myös -
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
- Lisää vehnäjauhot. Sekoita nopeasti - älä vaivaa. Siirrä taikina tunniksi jääkaappiin.
- Muovaa taikina tasaiseksi palloksi. (Taikinaa on helpompi käsitellä, jos jaat sen ensin kahtia.) Kauli taikina 2 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä.
- Ota muotilla n. Ø 5 cm pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Ota halutessasi pienellä piparimuotilla keskus pois puolesta määrästä keksejä. Paista ne samalla pellillä pikkukekseiksi (sopivat esim. leivonnaisten koristeluun) tai leivo uudelleen.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 6 - 7 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto. Sekoita kunnes tasaista. Anna jäähtyä (ja siirrä pursotinpussiin). Siirrä jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt sopivasti.
- Täytä keksit - helpoiten se onnistuu pursottamalla. Pursota täytettä pohjakekseille ja paina kansikeksi kiinni.
- Säilytä täytetyt keksit jääkaapissa. Keksit säilyvät täytettyinä jääkaapissa ilmavassa rasiassa n. 1 - 2 vrk, sen jälkeen ne alkavat menettää rapsakkuutta.
SÄILYTYSVINKKI
- Keksit voit leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Täyttämättömät keksit voi säilyttää ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä. ja ne säilyvät viikkoja. Keksit voi myös pakastaa ilman täytettä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
435 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
40,6 g
Rasva
27,8 g
Tyydyttynyt rasva
16 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa