Suklaatäytekeksit

Suklaatäytekeksit
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Suklaatäytekeksit

Suklaatäytekeksit

Valmista keksit ja täytä ne suklaisella täytteellä. Nämä ovat vähän kuin itsevalmistettuja Dominokeksejä!

Valmistusaika

Työaika
1 h
uunissa / pellillinen
6 min
tekeytyminen
1 h
Yhteensä
2 h 6 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset30 täytekeksiä

30 täytekeksiä
150 g
1 ¼ dl
kaakaotomusokeria
1
kananmuna
3 ¼ dl
vehnäjauhoja

Täyte

100 g
1 ¼ dl
kaakaotomusokeria
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa

tai 1 rasiaValio Viola® vanilja tuorejuustoa

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  2. Lisää vehnäjauhot. Sekoita nopeasti - älä vaivaa. Siirrä taikina tunniksi jääkaappiin.
  3. Muovaa taikina tasaiseksi palloksi. (Taikinaa on helpompi käsitellä, jos jaat sen ensin kahtia.) Kauli taikina 2 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä.
  4. Ota muotilla n. Ø 5 cm pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Ota halutessasi pienellä piparimuotilla keskus pois puolesta määrästä keksejä. Paista ne samalla pellillä pikkukekseiksi (sopivat esim. leivonnaisten koristeluun) tai leivo uudelleen.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 6 - 7 min tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
  6. Täytä keksit - helpoiten se onnistuu pursottamalla. Pursota täytettä pohjakekseille ja paina kansikeksi kiinni.
  7. Säilytä täytetyt keksit jääkaapissa. Keksit säilyvät täytettyinä jääkaapissa ilmavassa rasiassa n. 1 - 2 vrk, sen jälkeen ne alkavat menettää rapsakkuutta.
  8. Täyte

  9. Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto. Sekoita kunnes tasaista. Anna jäähtyä (ja siirrä pursotinpussiin). Siirrä jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt sopivasti.
Vinkki

Vinkki

Keksit voit leipoa hyvissä ajoin etukäteen. Täyttämättömät keksit voi säilyttää ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä. ja ne säilyvät viikkoja. Keksit voi myös pakastaa ilman täytettä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
438 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
29 g
Tyydyttynyt rasva
17 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›