Taboulleh-voileipäkakku

Taboulleh-voileipäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Taboulleh-voileipäkakku

Taboulleh-voileipäkakku

Taboulleh-voileipäkakku yhdistää kaksi perinteistä herkkua: libanonilaisen taboullehin – salaatin, jossa on kasvisten lisäksi bulguria – sekä kasvisvoileipäkakun. Se on herkullinen, välimerellinen ruoka kevään ja kesän juhliin.

Valmistusaika

Työaika
1 h 20 min
hyydytys
6 h
Yhteensä
7 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

n. 6 viipaletta (175 g)
vaaleaa leipää , esim. maalaisleipää
75 g
½ dl
tuoretta persiljaa
1 pieni
valkosipulin kynsi

Taboulleh-salaatti

¾ dl
bulguria
1 nippu
kevätsipulia tai ruohosipulia
½ dl
tuoretta minttua
200 g
luumutomaatteja
200 g
suippopaprikaa
200 g
kurkkua
1 prk (180 g)
1 dl
tuoretta persiljaa
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
n. 1 rkl
öljyä paprikoista

Täyte

4
liivatelehteä
1 prk (290 g)
grillattua paprikaa öljyssä
1 dl
kivettömiä oliiveja viipaleina
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® kevyt yrtti tuorejuustoa

tai 2 rasiaaValio Viola® kevyt aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
1 prk (200 g)
2 rkl
sitruunamehua

Ohje

  1. Pohja

  2. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla ensin kakkuun tarvittava määrä persiljaa (1 1/2 dl): poista persiljasta varret ja hienonna monitoimikoneessa.
  3. Tyhjennä koneen kulho. Hienonna koneella vielä leipä. Lisää joukkoon sulatettu voi, 1/2 dl persiljaa ja pieni pala murskattua valkosipulia.
  4. Peitä irtopohjavuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  5. Taboulleh-salaatti

  6. Huuhdo bulgur juoksevalla vedellä siivilässä. Keitä 8 min, valuta ja jäähdytä.
  7. Hienonna kevät- tai ruohosipuli ja minttu. Leikkaa tomaatit ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Valuta tomaateista neste pois.
  8. Halkaise kurkku. Poista siitä siemenet teräväkärkisellä pikkulusikalla, valuta neste pois. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi.
  9. Hienonna valutettu salaattijuusto haarukalla, mutta säästä 1/3 kokonaisina koristeeksi. Yhdistä ainekset ja mausta. Ota salaatista sivuun 4 - 5 dl. Säästä se voileipäkakun päälle "koristekerrokseksi".
  10. Täyte

  11. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 - 10 minuutiksi.
  12. Hienonna valutetut, grillatut paprikat. Sulata kuiviksi puristetut liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Yhdistä täyteainekset.
  13. Lisää joukkoon isompi osa taboulleh-salaatista ja viimeisenä liivateseos koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan.
  14. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 6 h tai yli yön. Kun seos alkaa hyytyä, voit lisätä voileipäkakun päälle lopun taboulleh-salaatin.
  15. Irrota hyytynyt voileipäkakku vuoan reunoista veitsellä. Viimeistele pinta lopuilla salaattijuustokuutioilla ja mintulla tai rucolalla.
Vinkki

Vinkki

Liivatteella syntyy hyvä, leikkautuva hyytelö. Halutessasi voit korvata sen agarilla, joka on kasvikunnan tuote. Agar muodostaa liivatteesta poikkeavan, jonkin verran rakeisen hyytelön. Käytä oheiseen voileipäkakkuun 3/4 dl (5 rkl) agarhiutaleita. Mittaa kattilaan täytteeseen tulevat 1 prk Valio kevyt crème fraîchea ja 2 rkl sitruunamehua. Lisää 1 dl Valio omenatäysmehua ja sekoita kylmien ainesten joukkoon agar. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja anna kiehua 3 min. Yhdistä kuuma seos muiden täyteainesten joukkoon. - Agaria saa hyvin varustetuista ruokakaupoista, apteekeista ja etnisiä elintarvikkeita myyvistä kaupoista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
158 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.