
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 20 min
Passiivinen
6 h
Yhteensä
7 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 6 viipaletta (175 g) vaaleaa leipää, esim. maalaisleipää
-
75 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl tuoretta persiljaa
- 1 pieni valkosipulin kynsi
Taboulleh-salaatti
- ¾ dl bulguria
- 1 nippu kevätsipulia tai ruohosipulia
- ½ dl tuoretta minttua
- 200 g luumutomaatteja
- 200 g suippopaprikaa
- 200 g kurkkua
-
1 prk (180 g)
Valio salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
- 1 dl tuoretta persiljaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1 rkl öljyä paprikoista
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 1 prk (290 g) grillattua paprikaa öljyssä
- 1 dl kivettömiä oliiveja viipaleina
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® yrtti tuorejuustoaValio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
-
2 rasiaa (à 200 g) Valio Viola® aurinkokuivattutomaatti tuorejuusto
Voit kokeilla myös -
-
1 prk (200 g)
Valio Eila® kermaviiliäValio laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti dippailuun, ruoanlaittoon ja kylmiin kastikkeisiin salaatin, uunilohen tai grilliruokien kaveriksi.…
- 2 rkl sitruunamehua
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla ensin kakkuun tarvittava määrä persiljaa (1 1/2 dl): poista persiljasta varret ja hienonna monitoimikoneessa.
- Tyhjennä koneen kulho. Hienonna koneella vielä leipä. Lisää joukkoon sulatettu voi, 1/2 dl persiljaa ja pieni pala murskattua valkosipulia.
- Peitä irtopohjavuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Taboulleh-salaatti
- Huuhdo bulgur juoksevalla vedellä siivilässä. Keitä 8 min, valuta ja jäähdytä.
- Hienonna kevät- tai ruohosipuli ja minttu. Leikkaa tomaatit ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Valuta tomaateista neste pois.
- Halkaise kurkku. Poista siitä siemenet teräväkärkisellä pikkulusikalla, valuta neste pois. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi.
- Hienonna valutettu salaattijuusto haarukalla, mutta säästä 1/3 kokonaisina koristeeksi. Yhdistä ainekset ja mausta. Ota salaatista sivuun 4 - 5 dl. Säästä se voileipäkakun päälle "koristekerrokseksi".
Täyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 - 10 minuutiksi.
- Hienonna valutetut, grillatut paprikat. Sulata kuiviksi puristetut liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Yhdistä täyteainekset.
- Lisää joukkoon isompi osa taboulleh-salaatista ja viimeisenä liivateseos koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan.
- Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 6 h tai yli yön. Kun seos alkaa hyytyä, voit lisätä voileipäkakun päälle lopun taboulleh-salaatin.
- Irrota hyytynyt voileipäkakku vuoan reunoista veitsellä. Viimeistele pinta lopuilla salaattijuustokuutioilla ja mintulla tai rucolalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
130 kcal
Proteiini
4,4 g
Hiilihydraatti
7,6 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
4,7 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä