
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Taikina
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
2½ dl
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jauheliha-sienitäyte
- 2 dl (140 g) esikäsiteltyjä sieniä
- 150 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 pala (50 g) purjoa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
-
1 pussi (150 g)
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
Voiteluun ja pinnalle
- kananmunaa, seesaminsiemeniä
Taikina
- 250 g Valio maitorahkaa
- 2½ dl Valio voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jauheliha-sienitäyte
- 2 dl (140 g) esikäsiteltyjä sieniä
- 150 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 pala (50 g) purjoa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta
Voiteluun ja pinnalle
- kananmunaa, seesaminsiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
- Paista hienonnettuja sieniä tarvittaessa teflonpannulla, kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon jauheliha. Anna ruskistua kevyesti. Lisää hienonnettu purjo ja mausteet. Anna kypsyä hetki.
- Ota pannu liedeltä, jäähdytä. Lisää juustoraaste.
- Kauli taikina 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla tai lasilla pohjia(halkaisija n. 6 cm) ja saman verran tähtimuotilla kansia.
- Voitele reunat munalla. Jaa täyte pyöreille pohjille. Nosta tähti päälle, paina kevyesti kädellä. Voitele munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä.
- Tarjoa kahvi- tai glögipöydän suolapalana.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
281 kcal
Proteiini
10,4 g
Hiilihydraatti
16,3 g
Rasva
19,2 g
Tyydyttynyt rasva
10,9 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.