Tarte Tatin

Tarte Tatin
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Tarte Tatin

Tarte Tatin eli keikauskakku on ranskalaisen keittiön klassikko. Piirakka tehdään käänteisessä järjestyksessä ja lopuksi kumotaan tarjoiluastialle "oikein" päin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta

Pohja

2 dl
tomusokeria
5 ½ dl
vehnäjauhoja
175 g
1
kananmuna
( 1 rkl
kylmää vettä )

Karamellisoidut omenat

50 g
1 dl
sokeria
1/2 - 1 dl
calvadosta
4 - 5
hapahkoa omenaa , esim. Granny Smith

Ohje

  1. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kanamuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi. (Jos taikina on liian kuiva, lisää 1 rkl kylmää vettä). Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 t.
  2. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  3. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa neljään osaan.
  4. Sulata sokeri uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 - 26 cm). Lisää voi. Sekoita. Lisää calvados ja anna kiehua muutaman min.
  5. Lisää omenat pannulle. Paista keskilämmöllä n. 20 min, kunnes omenat ovat kypsyneet hiukan.
  6. Nosta taikinalevy paistinpannuun omenoiden päälle.
  7. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes taikina on kauniin ruskea.
  8. Kumoa piirakka tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
321 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.