Tarte Tatin

Tarte Tatin

50 min
keskitaso
321 kcal / 100g
1
0

Tarte Tatin eli keikauskakku on ranskalaisen keittiön klassikko. Piirakka tehdään käänteisessä järjestyksessä ja lopuksi kumotaan tarjoiluastialle "oikein" päin.

Ainekset

10 annosta

Pohja

2 dl
tomusokeria
5 ½ dl
vehnäjauhoja
175 g
1
kananmuna
1 rkl
kylmää vettä

Karamellisoidut omenat

50 g
1 dl
sokeria
1/2 - 1 dl
calvadosta
4 - 5
hapahkoa omenaa , esim. Granny Smith

Ohje

  1. Sekoita tomusokeri ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää kanamuna. Sekoita nopeasti tasaiseksi. (Jos taikina on liian kuiva, lisää 1 rkl kylmää vettä). Muotoile taikina palloksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 t.
  2. Kauli taikinasta n. 4 mm:n paksuinen pyöreä levy. Leikkaa levystä paistinpannun kokoinen ympyrä.
  3. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa neljään osaan.
  4. Sulata sokeri uuninkestävässä paistinpannussa (Ø 24 - 26 cm). Lisää voi. Sekoita. Lisää calvados ja anna kiehua muutaman min.
  5. Lisää omenat pannulle. Paista keskilämmöllä n. 20 min, kunnes omenat ovat kypsyneet hiukan.
  6. Nosta taikinalevy paistinpannuun omenoiden päälle.
  7. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 20 min, kunnes taikina on kauniin ruskea.
  8. Kumoa piirakka tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
321 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
40 g
Rasva
15 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
8 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)