Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat on helppo muunnella erilaisillla täytteillä omaan makuun sopiviksi. Tästä ohjeesta löydät kolme erilaista täytevaihtoehtoa. Ohjeen täytteillä voit kokeilla täyttää myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai tomaatteja.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
20 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
99 arvostelua

Ainekset6 kpl

6 kpl
6 isoa
paprikaa
suolaa
mustapippuria

Sienitäyte

n. 3 1/2 dl (n. 250 g)
esikäsiteltyjä sieniä
2 rkl
1
sipuli
n. 1/2 tl
suolaa
½ tl
jauhettua valkopippuria
1 prk (120 g)
Valio smetanaa

tai 1 prkValio ruokakermaa
2 ½ dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1 pussi (150 g)

Välimeren täyte

n. 5 dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
¼ tl
mustapippuria
1 dl (marinoituja)
oliiveja viipaleina
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 prk (180 g)
1 pussi (150 g)

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1
sipuli
¾ tl
suolaa
¾ rasiaa (à 200 g)
3 ½ dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika. Käytä se valitsemasi täytteen seassa.
  2. Poista paprikoista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
  3. Pehmitä paprikoita mikrossa 10 min (n. 800 W).
  4. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. Täytä valitsemallasi täytteellä.
  5. Sienitäyte

  6. Paista sieniä pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli sekä paprikapalat paistumaan. Mausta. Lisää smetana tai ruokakerma sekä riisi. Tarkista maku. Täytä paprikat. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa 5-10 min tai uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.
  7. (Voit valmistaa täytteen myös tuoreista sienistä, käytä niitä n. litra. Mikäli käytät suolasieniä, liota ja keitä niistä ylimääräinen suola pois.)
  8. Välimeren täyte

  9. Sekoita keitettyyn riisiin hienonnetut paprikapalat. Lisää muut ainekset, jätä juustoraasteesta puolet päälle ripoteltavaksi. Täytä paprikat. Ripota pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa 5-10 min tai uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.
  10. Jauhelihatäyte

  11. Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää suola ja Viola. Sekoita. Lisää seokseen riisit. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa 5-10 min tai uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
103 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.