Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat on helppo muunnella erilaisillla täytteillä omaan makuun sopiviksi. Tästä ohjeesta löydät kolme erilaista täytevaihtoehtoa. Kokeile täyttää myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai tomaatteja.

Ainekset6 annosta

6 annosta
6 isoa
paprikaa
suolaa
mustapippuria

Sienitäyte

n. 3 1/2 dl (n. 250 g)
esikäsiteltyjä sieniä
2 rkl
1
sipuli
n. 1/2 tl
suolaa
½ tl
jauhettua valkopippuria
1 prk (120 g)
Valio Eila® smetanaa

tai 1 prkValio ruokakermaa
2 ½ dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1 pussi (150 g)

Välimeren täyte

n. 5 dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
¼ tl
mustapippuria
1 dl (marinoituja)
oliiveja viipaleina
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 prk (180 g)
1 pussi (150 g)

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1
sipuli
¾ tl
suolaa
½ rasiaa (à 200 g)
3 ½ dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
  2. Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista haluamasi täyte. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. Täytä valitsemallasi täytteellä.
  3. Sienitäyte

  4. Paista sieniä pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli sekä paprikapalat paistumaan. Mausta. Lisää smetana tai ruokakerma sekä riisi. Tarkista maku. Täytä paprikat. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.
  5. (Voit valmistaa täytteen myös tuoreista sienistä, käytä niitä n. litra. Mikäli käytät suolasieniä, liota ja keitä niistä ylimääräinen suola pois.)
  6. Välimeren täyte

  7. Sekoita keitettyyn riisiin hienonnetut paprikapalat. Lisää muut ainekset, jätä juustoraasteesta puolet päälle ripoteltavaksi. Täytä paprikat. Ripota pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.
  8. Jauhelihatäyte

  9. Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää suola ja Viola. Sekoita. Lisää seokseen riisit. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Vinkki

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Suunnittele ruoanvalmistusta usealle päivälle. Keitä edellisen ruoan lisäkkeeksi riisiä riittävästi, jotta voit hyödyntää ylijäävän keitetyn riisin täytteisiin. Säilytä keitetty riisi kylmässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)