Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

40 min
keskitaso
105 kcal / 100g
37
38

Täytetyt paprikat on helppo muunnella erilaisillla täytteillä omaan makuun sopiviksi. Tästä ohjeesta löydät kolme erilaista täytevaihtoehtoa. Kokeile täyttää myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai tomaatteja.

Ainekset

6 annosta
6 isoa
paprikaa
suolaa
mustapippuria

Sienitäyte

n. 3 1/2 dl (n. 250 g)
esikäsiteltyjä sieniä
2 rkl
1
sipuli
n. 1/2 tl
suolaa
½ tl
jauhettua valkopippuria
1 prk (120 g)
2 ½ dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
1 pussi (150 g)

Välimeren täyte

n. 5 dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
¼ tl
mustapippuria
1 dl (marinoituja)
oliiveja viipaleina
1 dl
aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
1 prk (180 g)
1 pussi (150 g)

Jauhelihatäyte

400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
1
sipuli
¾ tl
suolaa
½ rasiaa (à 200 g)
3 ½ dl
keitettyä pitkäjyväistä riisiä
½ pussia (à 150 g)

Ohje

  1. Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
  2. Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista haluamasi täyte. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. Täytä valitsemallasi täytteellä.
  3. Sienitäyte

  4. Paista sieniä pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli sekä paprikapalat paistumaan. Mausta. Lisää smetana tai ruokakerma sekä riisi. Tarkista maku. Täytä paprikat. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.
  5. (Voit valmistaa täytteen myös tuoreista sienistä, käytä niitä n. litra. Mikäli käytät suolasieniä, liota ja keitä niistä ylimääräinen suola pois.)
  6. Välimeren täyte

  7. Sekoita keitettyyn riisiin hienonnetut paprikapalat. Lisää muut ainekset, jätä juustoraasteesta puolet päälle ripoteltavaksi. Täytä paprikat. Ripota pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.
  8. Jauhelihatäyte

  9. Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää suola ja Viola. Sekoita. Lisää seokseen riisit. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Vinkki

Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Suunnittele ruoanvalmistusta usealle päivälle. Keitä edellisen ruoan lisäkkeeksi riisiä riittävästi, jotta voit hyödyntää ylijäävän keitetyn riisin täytteisiin. Säilytä keitetty riisi kylmässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
105 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (38)

Nimetön23.1.2018 kello 16:16
Mä pidin paprikoita n. 10-15 min. uunissa @75C° ja täytin. Oli kyllä suippo paprikoita, jotka halkaisin ja tein niistä Ninan laisia "päytettyjä paprikoita" hyviä tuli!
Nimetön25.11.2017 kello 16:35
Eikö paprikat esikypsy uunissakin, kun sitä lämmittelee 225 asteeseen?
Nimetön7.11.2017 kello 19:39
itse esi kypsennän paprikat paistamalla ne pannulla, öljyssä ja vain extra neitsyt oliivi öljyssä ;) Oikein hyvää on tullut! ps. olen tehnyt näin jo monta kymmentä vuotta t maire