Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat on helppo muunnella erilaisillla täytteillä omaan makuun sopiviksi. Tästä ohjeesta löydät kolme erilaista täytevaihtoehtoa. Ohjeen täytteillä voit kokeilla täyttää myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa tai tomaatteja.

Täytetyt paprikat
Täytetyt paprikat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 isoa paprikaa
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria

Sienitäyte

  • n. 3½ dl (250 g) esikäsiteltyjä sieniä
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 2½ dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Välimeren täyte

  • 5 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 dl marinoituja oliiveja
  • 1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Jauhelihatäyte

  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • ¾ tl suolaa
  • ¾ rasiaa
    Valio Viola® kolme pippuria tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt kolme pippuria tuo lempeän pippurista makua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää…
    Valio Viola® kevyt e200 g kolme pippuria tuorejuusto laktoositon
  • 3½ dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste

Ohje

  1. Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika. Käytä se valitsemasi täytteen seassa.
  2. Poista paprikoista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista).
  3. Pehmitä isokokoisia paprikoita mikrossa (n. 800 W) muutama min.
  4. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. Täytä valitsemallasi täytteellä.

Sienitäyte

  1. Paista sieniä pannulla kunnes neste haihtuu. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli sekä paprikapalat paistumaan. Mausta. Lisää smetana tai ruokakerma sekä riisi. Tarkista maku. Täytä paprikat. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa 5-10 min tai uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.
  2. (Voit valmistaa täytteen myös tuoreista sienistä, käytä niitä n. litra. Mikäli käytät suolasieniä, liota ja keitä niistä ylimääräinen suola pois.)

Välimeren täyte

  1. Sekoita keitettyyn riisiin hienonnetut paprikapalat. Lisää muut ainekset, jätä juustoraasteesta puolet päälle ripoteltavaksi. Täytä paprikat. Ripota pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa 5-10 min tai uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.

Jauhelihatäyte

  1. Paista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää sekaan paprikapalat ja sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää suola ja Viola. Sekoita. Lisää seokseen riisit. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. Kypsennä paprikoita vielä mikrossa 5-10 min tai uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 132 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 7 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search