Täytetyt uuniperunat

Täytetyt uuniperunat
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Täytetyt uuniperunat

Täytetyt uuniperunat

Muhevat uuniperunat saavat täytteekseen maukkaan kala- tai kinkkutäytteen.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
1 h 30 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
4 - 6 isoa (1 kg)
uuniperunaa , esim. Rosamunda tai Van Gogh
alumiinifoliota

Lohitäyte

100 g
kylmäsavulohta
½ dl
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
1 prk (200 g)
1 tl
sitruunamehua
1 mm (maustemitallinen )
suolaa

Kinkkutäyte

100 g
palvikinkkua
1 pieni
sipuli hienonnettuna
1 prk (200 g)
¾ dl
paholaisen hilloa

Ohje

  1. Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella. Kääri yksitellen alumiinifolioon. Paista 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min.
  2. Valmista valitsemasi täyte, kumpikin täyte riittää 4 - 6 uuniperunalle. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Jos teet kinkkutäytteen, paista ensin pieniksi suikaleiksi leikattu kinkku ja hienonnettu sipuli teflonpannulla keskilämmöllä. Yhdistä kaikki aineet.
  3. Avaa foliot tai poista kokonaan. Vedä ristiviilto perunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin.
  4. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›