Täytetyt uuniperunat

Täytetyt uuniperunat

1 h 50 min
helppo
90 kcal / 100g
7
11

Muhevat uuniperunat saavat täytteekseen maukkaan kala- tai kinkkutäytteen.

Ainekset

5 annosta
4 - 6 isoa (1 kg)
uuniperunaa , esim. Rosamunda tai Van Gogh
alumiinifoliota

Lohitäyte

100 g
kylmäsavulohta
½ dl
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
1 prk (200 g)
1 tl
sitruunamehua
1 mm (maustemitallinen )
suolaa

Kinkkutäyte

100 g
palvikinkkua
1 pieni
sipuli hienonnettuna
1 prk (200 g)
¾ dl
paholaisen hilloa

Ohje

  1. Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella. Kääri yksitellen alumiinifolioon. Paista 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min.
  2. Valmista valitsemasi täyte, kumpikin täyte riittää 4 - 6 uuniperunalle. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Jos teet kinkkutäytteen, paista ensin pieniksi suikaleiksi leikattu kinkku ja hienonnettu sipuli teflonpannulla keskilämmöllä. Yhdistä kaikki aineet.
  3. Avaa foliot tai poista kokonaan. Vedä ristiviilto perunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin.
  4. Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
90 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
23 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)