Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Teemu Laurellin karamellisoidut palsternakat

Karamellisoidut juurekset, kuten palsternakka, toimivat lisukkeena ympäri vuoden. Tässä reseptissä palsternakat saavat seurakseen simppelin, mutta makurikkaan harissajogurtin.

Teemu Laurellin karamellisoidut palsternakat
Teemu Laurellin karamellisoidut palsternakat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annnosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 palsternakkaa, keskikokoista
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g
    Valio normaalisuolaista voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 50 g hasselpähkinöitä, paahdettuja
  • ripaus suolaa

Harissajogurtti

  • 1 dl
    Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl harissa-tahnaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Ohje

  1. Pese palsternakat huolellisesti ja leikkaa pituussuunnassa koosta riippuen kahteen tai neljään osaan.
  2. Esilämmitä pannu keskikovalle lämmölle. Lisää pannulle öljy ja palsternakat. Paista 3-4 minuuttia.
  3. Laske pannun lämpötilaa hieman. Lisää pannulle sokeri ja voi. Paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsiä. Mausta suolalla.

Harissajogurtti

  1. Valmista harissajogurtti. Laita kulhoon jogurtti, suola, harissatahna, hunaja sekä sitruunanmehu ja -kuori. Sekoita.
  2. Tarjoile karamellisoidut palsternakat harissajogurtin ja paahdettujen hasselpähkinöiden kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 151 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 11,5 g
Rasva 10,5 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search