Tippaleipä

Tippaleipä

Tippaleipä on rapsakka, tomusokerilla viimeistelty, rasvassa kypsennetty leivonnainen. Itse tehty tippaleipä on näyttävä syötävä. Sen kiemuraisia lonkeroita on ihana niin aikuisten, kuin lastenkin napsia.

1 h
haastava
562 kcal / 100g
8
8

Ainekset10 kpl

10 kpl
3
kananmunaa
1 rkl
sokeria
¾ tl
suolaa
1 ½ dl
3 ¼ dl
vehnäjauhoja
1 tl
raastettua sitruunankuorta

Paistamiseen

4 - 7 dl
ruokaöljyä

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa.
  2. Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan noin 7 cm:n korkeuteen.
  3. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
  4. Laita taikina pursottimeen tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on 1,5 mm.
  5. Pursota öljyyn toistensa päälle meneviä taikinanauhoja. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä ja ruskista toinenkin puoli.
  6. Nosta tippaleipä reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluastiaan.
  7. Ripota tippaleipien päälle tomusokeria.
  8. Nauti tippaleivät esim. siman kanssa.
  9. Vinkit paistoöljyn käyttämiseen

  10. * Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta.
  11. * Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  12. * Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  13. * Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
562 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
54 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g
Kalsium
36 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›