Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vaahtokark­kipizzat

Pizzarepertuaari yltää nyt jälkiruoaksi asti! Kokeile marjoilla raikastettu vaahtokarkkipizzaa, jossa maistuu herkullinen vanilja, raikkaat vadelmat ja kesäinen minttu!

Vaahtokarkkipizzat
Vaahtokarkkipizzat

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1¼ dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ¼ pkt hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Pinnalle

  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 25 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 100 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl (100 g) vadelmia, kotimaisia
  • 1 tl perunajauhoja
  • mintunlehtiä

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää sokeri ja suola, sekoita.
  2. Lisää jauhot ja Oivariini taikinaan. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa kahtia. Jos teet pikkupizzoja, jaa taikina 8:an palaan. Pyöritä pulliksi.
  4. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä pizzapohjiksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla 20 min.
  5. Sekoita rahkan joukkoon rouhittu suklaa. Levitä rahka pizzapohjille. Ripottele päälle paloitellut vaahtokarkit ja perunajauhoissa pyöräytetyt pakastevadelmat. Jos käytät tuoreita vadelmia, lisää ne pizzaan paistamisen jälkeen.
  6. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 8 min. Koristele mintunlehdillä.
  7. Tarjoa jälkiruokana, lastenjuhlissa tai kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 255 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 39,2 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1